2 redenen waarom het doen van een graafmelding een goed idee is

2 redenen waarom het doen van een graafmelding een goed idee is

4 december 2020 0 Door Redactie

Deze tijd van het jaar is uitermate geschikt om na te denken over eventuele verbouwplannen van de tuin of de woning in het aankomende jaar. Misschien wordt dat ene plan van een inbouwzwembad dit jaar dan toch gerealiseerd, of is er eindelijk de ruimte om een mooie overkapping te laten plaatsen. Wat jouw plannen ook zijn: het is verstandig om alles van A tot Z uit te stippelen zodat je niet voor verassingen komt te staan.

Iets wat jou daarbij kan ondersteunen is de Klic-App. Met deze app doe je gemakkelijk en snel een graafmelding en heb je altijd alle documentatie bij de hand. Wat is een graafmelding en waarom moet je er een doen? Dat lees je hier in dit blog!

Het afgraven van de tuin kan pas beginnen na de graafmelding

Een graafmelding maken is een essentieel onderdeel van het verbouwen van de grond om jouw woning. Waarom? Dat wordt hieronder nog wat verder toegelicht. Het komt er op neer dat een graafmelding in kaart brengt waar de leidingen en kabels in de grond rondom jouw woning lopen. Als je gaat graven, is het verstandig om dit te weten.

Reden 1: voorkom eventuele schade aan de leidingen en kabels

Als je begint met het afgraven van de grond rondom jouw woning zonder dat je weet waar alle kabels of leidingen in de grond liggen kan dit voor schade aan het netwerk zorgen. Om dit te voorkomen moet je een Klic melding aanvragen.

Reden 2: voorkom gevaarlijke en onprettige situaties

Op het moment dat je de tuin of andere grond rondom de woning gaat afgraven zonder een graafmelding te hebben gedaan kan dit leiden tot gevaarlijke situaties. Er kunnen namelijk elektriciteitskabels in de grond liggen. Als gevolg van de eventuele schade die je kan aanbrengen, is het ook mogelijk dat zo’n kabel volledig stuk gaat. Dit kan erin resulteren dat jouw hele woningblok zonder elektriciteit komt te zitten. Daar bovenop komt nog eens dat de gemaakte kosten dan ook nog eens voor de schademaker zijn.

Werk veilig: doe een graafmelding

Verzeker jezelf van een geslaagd project en vraag gelijk een Klic-melding aan. Werk zo veilig en efficiënt als mogelijk. Op deze manier heb jij er zelf het meeste aan en kan jij snel gaan genieten van hetgeen wat je aan het bouwen bent. En kan de buurt ook meegenieten van een gezellige BBQ of een poolparty, zodra het allemaal weer mag. Succes met het aanvragen van de graafmelding!

Doe je de klic-melding via Klic App? Let op dat Klic App data levert via het Kadaster, maar niet handelt voor of namens het Kadaster.