3 tuintrends van 2021

3 tuintrends van 2021

26 maart 2021 0 Door Redactie

Hoveniers, tuinontwerpers en tuinblogs hebben het elk jaar weer over tuintrends. Een tuintrend wordt vastgesteld door de vraag naar een bepaalde stijl. Sommige trends komen elk jaar terug, andere verdwijnen na een jaar. Ben jij benieuwd naar de tuintrends van dit moment? In deze blog lichten wij 3 trends uit.

Trend 1: Klimaatbestendige Tuin

Het milieu is meer dan ooit in het nieuws: ons klimaat verandert. Het weer wordt steeds extremer. Deze consequenties hebben invloed op de tuin. Omdat hevige regenbuien vaker voorkomen, is het slim om hier een goede oplossing voor te bedenken. Zorg ervoor dat het water goed afgevoerd wordt. Je kunt dit water bijvoorbeeld opvangen in een regenton, waardoor je het in een droge periode kunt gebruiken. Tegels in je tuin? Door langdurig zonlicht worden tegels gloeiend heet. Kies daarom voor lichte tegels.

Bekijk ook: 

Trommelkassei

Kijlstra tegels

Trend 2: Ontstress-tuin

Viel het je op dat in de zomer van 2020 veel vraag was naar zwembaden en jacuzzi’s? Mensen hebben behoefte aan rust, omdat bijvoorbeeld het werk voor stress zorgt. Het is fijn om bij thuiskomst een plek te hebben waar je even tot rust komt. Ook groen in je tuin vermindert stress. Maak een fijne zitplek waar je heerlijk kunt relaxen.

Trend 3: De Seizoenentuin

Het liefst maak je het hele jaar gebruik van je tuin. Want, waarom alleen in de zomer van je tuin genieten? Door het plaatsen van overkapping kun je ook in de winter buiten zitten. Hang bijvoorbeeld een heater op en leg dekentjes op de bank. Zorg voor een mooie bestrating en richt de overkapping zo in dat je ook een buitenkeuken kunt creëren.