3 Veel gebruikte plafonds

3 Veel gebruikte plafonds

14 januari 2021 0 Door Redactie

Plafondstijl telt veel als het gaat om een ​​gevoel van ruimtelijkheid, interieur en zelfs de inruilwaarde van een huis. Maar verschillende plafondtypes zijn het meest geschikt voor de specifieke hoogte van een kamer en de bouwstijl van het huis. Er zijn plafonds die eenvoudig en vlak zijn en nauwelijks opvallen, maar er zijn er enkele die opvallend aantrekkelijk en decoratief zijn. In dit blog lees je 3 veel gebruikte plafonds:

1. Conventioneel plafond

Dit is het plafondtype dat vaak in huizen wordt gebruikt. Het is de standaardstijl die doorgaans 2,4 meter hoog is. Het heeft een eenvoudig plat oppervlak met een toegankelijke hoogte. Het conventionele plafond is gemakkelijk te decoreren, maar er is niets bijzonders aan. Als je een kamer groter wilt laten lijken met een conventioneel plafondtype, moet je voorbereid zijn op aanzienlijke extra kosten, aangezien hiervoor niet-standaard constructiematerialen nodig zijn. Desondanks wordt een conventioneel plafond veel gebruikt in huizen.

2. Dienblad plafond

Meestal gezien in eetkamers en keukens, zijn de plafonds van dienbladen naar boven gebouwd in een uitsnede die lijkt op een dienblad. Het heeft een rechthoekig midden dat naar buiten of omgekeerd is om een ​​effect toe te voegen. Het geeft een uniek effect aan de kamer, waardoor een kleine kamer juist groot lijkt. Sierlijsten zien er ook goed uit bij deze plafondstijl. Dit type plafond geeft een wenselijke illusie van hoogte zonder al te hoge kosten.

3. Schuine plafonds

Schuine plafonds zijn meestal te vinden in huizen met een schuin dak, waar de twee zijden van het dak elkaar aan de bovenkant kruisen. Hiermee creëren de schuine plafonds gezellige hoekjes op zolderniveaus direct onder de daklijn, wat de luchtigheid van woonkamers met gewelfde plafonds vergroot. Tijdens een uitbreiding of renovatie wordt vaak gekozen voor een schuin plafond. Afgewerkte schuine plafonds zijn bedekt met gipsplaten en ze kosten hetzelfde als vlakke plafonds van dezelfde vierkante meters. Het is ongebruikelijk dat huiseigenaren ervoor kiezen om plafondbalken zichtbaar te laten, omdat het installatieproces hetzelfde in elkaar steekt.