3 veiligheidstips voor werken op een offshore booreiland

3 veiligheidstips voor werken op een offshore booreiland

22 september 2021 0 Door Redactie

Op een goede afstand van de kust ligt vind je een van de gevaarlijkste banen ter wereld: werken op een offshore booreiland. Onderzoekt wijst uit dat werk op booreilanden het hoogste risico heeft op verwondingen en dodelijke ongevallen, veel hoger in vergelijking met werk in andere industrieën. Daarom is het belangrijk dat tijdens de werkzaamheden op een booreiland de veiligheid voorop staat. In dit artikel nemen we de meest essentiële aspecten met je door.

Ontwikkel een mentaliteit van veiligheid

Wanneer er door alle werkers op een booreiland een mentaliteit wordt gedeeld die de veiligheid prioriteit geeft, dan is er een betere naleving van de normen die mogelijke gevaren kunnen voorkomen. Door middel van het volgen van richtlijnen en veiligheidsprocedures kunnen de dramatische gevolgen van noodsituaties geminimaliseerd worden. Het is daarom tevens van belang om potentiële scenarios voor noodsituaties in kaart te brengen, zodat het hele team op de hoogte is en in staat is om tijdig te anticiperen op mogelijk gevaar.

Trainingssessies organiseren

Om ervoor te zorgen dat het meest recente veiligheidsbeleid in de olie- en gasindustrie wordt nageleefd, is het belangrijk dat werknemers regelmatig worden voorzien in veiligheidstrainingen. Dit verhoogt de kans dat de veiligheidsprocedures in acht genomen worden door de supervisors en medewerkers. 

Kwaliteitscontroles en onderhoud

Een belangrijke voorwaarde voor het waarborgen van de veiligheid op een booreiland, is het uitvoeren van standaard on-site onderhoud. Wanneer er bijvoorbeeld processystemen of modules op een frame moeten worden gemonteerd, dan is het altijd van belang om kwaliteitscontroles uit te voeren. Voor meer informatie rondom skidbouw, bezoek https://www.klip.nl/skids-skidbouw/.

Tevens is het van belang dat doorgangen en looppaden altijd vrij zijn van obstakels om het gevaar van botsingen te voorkomen. Denk hierbij aan het correct opruimen van afval en gemorste vloeistoffen. Tenslotte moet het gereedschap dat benodigd is voor noodsituaties altijd voorzien zijn van de belangrijkste aanwijzingen en medewerkers moeten hierin getraind zijn, om correct gebruik bij noodgevallen te garanderen.