5x meubelen met een modern design

5x meubelen met een modern design

17 februari 2021 0 Door Redactie

Wanneer je huis toe is aan een vernieuwing kan het leuk zijn om wat meubels te vervangen. Zo kan je de bank of de eettafel vervangen met een design wat nu helemaal trending is. Om erachter te komen wat je nou precies leuk vindt en wat helemaal van nu is kan je bijvoorbeeld inspiratie opdoen bij een woonwinkel. Vaak is daar veel keus, fijn maar hoe pak je dat het beste aan?

Houd de trends in de gaten

Als je nieuwe moderne meubels wilt aanschaffen, is het van belang dat je op de hoogte bent van de nieuwste trends. Dit kun je doen door verschillende woonmagazines aan te schaffen of door bijvoorbeeld te zoeken op Pinterest en je eigen moodboard te creĆ«ren. Zo weet je wat de recentste trends zijn en wat bij jou en je huis past. Win win dus. Als je helemaal geen inspiratie hebt of het liever op een andere manier wilt doen kun je een woonwinkel bezoeken. Denk hierbij aan een Ikea of een Loods5. 

Doe onderzoek naar de juiste winkel

Zoals eerder beschreven kan het bezoeken van een winkel een goede optie zijn om je nieuwste meubels aan te schaffen. Een goede tip, weet naar welke winkel je gaat. Maak van tevoren bijvoorbeeld een lijstje naar welke winkels je absoluut wel wilt en welke absoluut niet. Wordt je bijvoorbeeld helemaal gek als je in een Ikea loopt dan heeft het weinig zin om daar naartoe te gaan. Mocht je overigens de spullen van de Ikea wel erg mooi vinden zou je deze ook online kunnen bestellen.

Online shoppen is sowieso een goede optie als je het niks vindt om een dag op pad te moeten voor de perfecte meubels in je huis. Zo heb je meer dan honderd verschillende websites die verschillende meubels aanbieden. Van bijzettafeltje tot loungebank, alles is online te vinden en te koop. Als je online iets wilt bestellen zijn er een aantal goede websites die erg fijn zijn om te bezoeken. Zo zijn fonq.nl, home24.nl en sasastore.nl een paar goede opties om een kijkje te nemen.

Welke meubels kun je het beste vervangen

Nu je weet hoe je het beste je nieuwe meubels kunt aanschaffen is het ook fijn om te weten welke meubels je het beste kunt vervangen. Vaak zijn dit meubels die er al een tijd staan en versleten zijn. Zo kan een bank helemaal in elkaar gezakt zijn, dan is het het beste om een nieuwe aan te schaffen. Stoelen kunnen na een tijd ook toe zijn aan vervanging. Heb je bijvoorbeeld nog stoelen met wieltjes eronder kan het mooi zijn om deze te vervangen met meer trendy stoelen. Begrijp me niet verkeerd stoelen met wieltjes zijn heel praktisch, maar echt stylish is het niet.

Iets wat ook veel verschil kan geven en niet duur hoeft te zijn, is het vervangen van je tv meubel. Als je een nieuwe bank moet aanschaffen kan dit soms prijzig worden. Een goedkoper alternatief wat na verloop van tijd ook toe aan vervanging is, kan dus een tv meubel zijn.