Alles over de Afbraamschijf

Alles over de Afbraamschijf

14 oktober 2020 Uit Door Redactie

Jij bent op zoek naar een Afbraamschijf, dat kan. Maar het is wel handig om te weten wat zo een schijf precies doet, en waar je het voor kan gebruiken. Het zou namelijk niet goed zijn als je deze schijf voor de verkeerde dingen gebruikt. Daarom ga ik je vandaag vertellen wat zo een schijf precies is en waar jij het voor kan gebruiken. 

Afbraamschijf

Het wordt ook wel een slijpschijf genoemd, maar vandaag gaat het om de Afbraamschijf. Het is in principe het vervangbare deel van een haakse slijper, deze is bedoeld voor het slijpen of doorsnijden van metalen en of steenachtige materialen. Dit is natuurlijk hartstikke handig wanneer jij in de bouw werkt of zelf iets van een huis of schuur wilt gaan bouwen. Of als jij bijvoorbeeld nieuwe tegels in je tuin wilt leggen en deze door moet zagen. 

Afbraamschijf

De soorten schijven 

Je hebt verschillende soorten snijschijven. Ze zijn verkrijgbaar als snijschijf of Afbraamschijf. Voor verschillende soorten metaal en steen zijn er andere schijven beschikbaar. Voor het afbramen van metaal zijn er bijvoorbeeld afbraamschijven, doorsnijschijven mogen niet als afbraamschijven mogen gebruikt. Er wordt steeds meer gebruik gemaakt van de zogenaamde diamantschijven, deze zijn gemaakt van staal waarop aan de rand industriediamant korrels zijn aangebracht. Deze kunnen uitgevoerd zijn met een gesloten, gegolfde of een gesegmenteerde rand. Deze schijven worden dan ook alleen gebruikt voor het echte precieze werk. Hopelijk ben jij nu meer te weten gekomen over de verschillende schijven, als je nog meer wilt weten staat er genoeg op internet.