23 januari 2022

Apparatuur in de keuken

2 min read

Voor veel mensen is het hebben van een mooie en functionele keuken erg belangrijk, of je nou een keukenprins(es) bent of niet. Tegenwoordig worden veel keukens ontworpen met inbouwapparatuur, waardoor de keuken een mooie en strakke uitstraling krijgt. Maar waar moet je nou precies op letten bij het aanschaffen van keukenapparatuur? In deze blog geven we jou daar meer informatie over.

Kookplaten

Je kan uit verschillende soorten kookplaten kiezen. Zo heb je gaskookplaten, elektrische kookplaten en inductiekookplaten. Elk soort kookplaat kent voordelen en nadelen. Elektrische en inductiekookplaten zijn bijvoorbeeld beter voor het milieu dan gaskookplaten. En met een inductiekookplaat kan je bijvoorbeeld heel precies de temperatuur bepalen. Het is belangrijk om te bedenken wat jouw wensen zijn als het aankomt op het koken en dan kijkt welke soort kookplaat daar het beste bij past. 

Vaatwassers

Ook wanneer het aankomt op vaatwassers zijn er veel verschillende opties. Je kan kiezen voor een vrijstaande vaatwasser of een inbouw vaatwasser. Wanneer je liever een inbouw vaatwasser hebt, heb je verschillende opties. Je kan kiezen voor een vaatwasser met een decor lijst, een half-geïntegreerde vaatwasser of een volledig geïntegreerde vaatwasser. 

Oven/magnetron

Bij het uitzoeken van een oven en een magnetron moet je eerst goed bedenken of je beide apparaten los wil, of dat je wil gaan voor een combi-oven of combimagnetron. Een combinatie apparaat is vaak namelijk ook al erg functioneel en je bespaart er een hoop ruimte mee. Wil je een gecombineerd apparaat maar weet je niet welke je moet kiezen? Bedenk dan in hoeverre je uitgebreide ovenfuncties wil hebben. Wanneer je wel graag veel ovenfuncties wil hebben voor bijvoorbeeld bakken, is het verstandig om voor een combi-oven te gaan. Wil jij een oven vooral gebruiken om maaltijden op te warmen? Dan is een combimagnetron functioneel genoeg voor jouw behoeften.

Ben je nog op zoek naar mooie en functionele keukenapparatuur voor jouw keuken? Neem dan eens een kijkje op de website van Inbouw. Inbouw heeft een ruim assortiment aan verschillende soorten apparaten voor in de keuken. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *