8 december 2021

Badkamer opknappen

2 min read
Sanitairkitten

Wil je je badkamer eens goed opknappen? Dan hebben heb je daar de juiste professionele producten voor nodig. Van Dijken Pro bied jou een groot assortiment aan professionele kitten die ook beschikbaar zijn voor de particulier. Denk aan professionele sanitairkitten, zoals de Ottoseal S110 of de Ottocoll M500. Decennialang waren badkamers veelal functionele, natte ruimtes voor basisvoorzieningen zoals een douche of een wastafel. Echter zijn de eisen, materialen technische mogelijkheden enorm toegenomen.

Niet alleen voor het oog zijn de eisen veranderd, ook of het gebied van afdichtingstechniek zijn de eisen toegenomen. Goed om te weten voor je badkamer, keuken of andere sanitaire ruimte is dat overal waar de oppervlakte in aanraking komt met water de ondergrond optimaal wordt afgedicht. Zo heeft Otto-Chemie bijvoorbeeld het Ottoflex systeem op de markt gebracht. Dit systeem biedt een compleet op elkaar afgestemde en gecertificeerde componenten voor je badkamer met de meest uitlopende eisen waarmee de badkamer of sanitaire ruimte waterdicht gemaakt kan worden.

Enkele tips om effectief de oude kit te verwijderen:

  • Snij de oude kitranden los  met een kwalitatief goed schuif of breekmes
  • Schraap de losse kit uit de voegsels met een Fugenmeister
  • Verwijder eventueel de siliconenkit met een goedje zoals de Otto Silout
  • Trek de kitvoeg los met gedoseerde kracht en haal de losse restjes weg met een stoffer of vladder.

Voor sanitaire (natte) ruimtes is het soms noodzakelijk om te voldoen aan verhoogde hygiëne eisen (zoals AQL, HACCP). Je kunt hierbij denken aan grootkeukens, toiletgroepen, douche -en badkamers.

Wil je echt gaan kitten als een pro in je badkamer? Ga dan voor Ottoseal sanitairkitten of siliconenkitten. Dit is ongetwijfeld de beste keus voor badkamers. Deze systemen kit van Otto-Chemie zijn namelijk schimmelwerend. Wat natuurlijk niet schimmelvrij betekent, dat is namelijk niet mogelijk zonder dat je rekening houdt met ventilatie en andere omgevingsfactoren. Ook zijn sanitairkitten van professionele kwaliteit in ons Van Dijken Pro assortiment prima bestand tegen de uitdagingen die het kitten in een vochtige ruimte met zich meebrengt. Ze hechten zich bovendien goed aan de ondergrond en vertonen een prima weers-, verouderings- en UV-bestendigheid.

Al met al dus heel wat keuze op het gebied van het kitten wat onderdeel is van het opknappen van je badkamer. Help je hulp of advies nodig voor de sanitaire ruimte. Kit kopen? Aarzel dan niet om contact op te nemen met de specialisten van Van Dijken Pro voor kitten en lijmen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *