Beton bestellen

Beton bestellen

10 december 2020 0 Door Redactie

Wanneer je grote werkzaamheden gaat uitvoeren in en/of rondom je huis kan het voorkomen dat je in aanraking komt met beton. Dit kan zeker het geval zijn wanneer je van een strakke afwerking houdt. Door gebruik te maken van beton kun je dit effect bereiken. Er zijn een aantal soorten beton te noemen. Als eerst is er constructiebeton, waarschijnlijk verraad de naam al een beetje waar dit voor wordt gebruikt. Ook bestaat er vezel versterkt beton, kleurbeton, zelf dichtend en/of vloerstof dicht beton, kant en klaar cement en zakelijk beton. In deze blog gaan we dieper in op een aantal van bovenstaande beton soorten. Hierbij wordt er onder andere gekeken naar welke voorbereidingen er getroffen moeten worden om met de desbetreffende betonsoort aan de slag te gaan.

Constructiebeton

Als eerst moet u een bekisting plaatsen voor het beton. Dit betekent dat het beton ingesloten is bij het storten. Hierbij is het belangrijk dat de bovenkant van de bekisting dezelfde hoogte heeft als de vloer en/of fundering. Als tweede stap moet er betonijzer worden gevlochten. Dit voorkomt het ontstaan van scheuren. Dit betonijzer staat beter bekend als bewapening. Het gemiddelde advies voor een wapeningsnet is 8mm dikte en 15cm maaswijdte. Hierbij is het belangrijk dat het beton los ligt van de ondervloer. Dit kan worden bereikt door er hoogteblokken onder te leggen. Wanneer je gebruik makt van dikke vloeren is het verstandig om een dubbel bewapening toe te passen. Wanneer er veel druk op de vloer komt te staan, zoals bijvoorbeeld bij een parkeergarage is dit belangrijk. Het storten van beton kan een kliederboel worden, daarom is het belangrijk, zeker bij thuissituaties om de wanden rondom het stort gedeelte tot ongeveer 1 meter hoog af te plakken. Als laatste stap kijken we nar het storten. Het is belangrijk dat er voldoende kruiwagens, een trilnaad, een betonhark, een afwerkrei en spaan aanwezig is.

Zakelijk beton

Het kan natuurlijk voorkomen dat u niet in privé sfeer op zoek bent naar beton. In dit geval valt u onder het zoeken van zakelijk beton. Grote aannemers hebben vaak een jaarcontract met een leverancier. Kleinere bedrijven zijn vaak nog op zoek naar een goedkope en betrouwbare leverancier. Beton bestellen is een redelijk grote kostenpost, hierom is het belangrijk om alvorens het bestellen van beton goed te bekijken welk soort u nodig heeft. Zoals beschreven in de inleiding zijn er voor verschillende toepassingen verschillende soorten beton te vinden en te bestellen.