8 december 2021

Beton ciré voor in je huis aanbrengen

2 min read

Een prachtige betonlook. Iedereen kent het wel en vele vinden het een mooie meerwaarde aan hun meubels en/of interieur. Wat echter niet iedereen precies weet is of een betonlook nu een voordelige look is om aan te brengen. Je kunt redelijk precies bepalen wat nu een juiste beton cire vloer prijs is. Daarbij zijn er 4 stappen nodig die deze prijs kunnen bepalen, namelijk:

  • Oppervlakte

  • Ondergrond

  • Toepassing

  • Toplaag

Als het gaat om de oppervlakte dan moet je het aantal vierkante meters berekenen die je nodig hebt om je betonlook te creëren. Simpel gezegd: hoe groter de toepassing is, hoe meer vierkante meters je nodig hebt. Daarnaast is het ontzettend belangrijk dat de ondergrond waar je betonlook op wilt plaatsen egaal en glad is. Zodra deze egalisatie is voltooid kun je er een primer op aanbrengen. Kijk daarbij ook of de ondergrond een zuigende of een niet-zuigende ondergrond. Zodra dit laatste het geval is dan zul je per vierkante meter een extra bijdrage moeten berekenen. Dan gaat het nog om de toepassing en (hoeveelheid) toplagen. Denk er bijvoorbeeld aan dat je toplaag anders moet zijn in een natte dan in een droge ruimte. In een natte ruimte heb je een toplaag nodig die waterafstotend en warmtebestendig is. Doordat je deze dan nodig hebt, zul je weer een stukje duurder uit zijn. Dit geldt ook voor het aantal toplagen, hoe meer lagen hoe duurder. Nu wil je natuurlijk uiteindelijk weten wat het je allemaal gaat kosten. 19 euro inclusief BTW per vierkante meter! Beter en goedkoper zul je het niet snel vinden.

Beton cire aanbrengen

Hoe breng je beton cire aan? Het aanbrengen van een betonlook is een secuur werkje en moet je zeker even de tijd voor nemen. Kijk daarom ook als eerste goed naar welke materialen je nodig hebt en op welke ondergrond je gaat werken. Er zit namelijk ontzettend veel verschil in en als je niet voor de juiste producten op de juiste ondergronden gaat, dan krijg je een resultaat waar je absoluut niet tevreden over kunt zijn. Zorg altijd als eerste voor een egale ondergrond die tevens scheurvrij, vormvast, gelijkzuigend droog is. Ook is het belangrijk dat wanneer je je betonlook gaat aanbrengen op een ondergrond met vloerverwarming dat deze minimaal 2 dagen van tevoren wordt uitgezet. Verder kun je op vele verschillende ondergronden de betonnen look aanbrengen. Van hout tot vloertegels en van badkamerwanden tot gipsplaten. Echter heeft elke ondergrond zijn eigen aanpak nodig en dus is het belangrijk dat je eerst goed kijkt wat de stappen zijn die je zult moeten volgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *