Betonpoer met een kopmaat van 15×15

Betonpoer met een kopmaat van 15×15

11 februari 2021 0 Door Redactie

Een betonpoer van 15×15 is erg handig om te gebruiken. Er zijn daarom ook veel mensen die deze kopen. Een betonpoer wordt veel gebruikt in de tuin voor verschillende dingen, maar kan ook voor andere dingen gebruikt worden. 

Gebruik de betonpoer 15×15 bij eenzelfde paaldikte

Een betonpoer 15×15 van Betonpoerengigant zal je terug zien als fundering bij een terrasoverkapping, carport, tuinhuis of veranda. Dit komt omdat betonpoeren erg geschikte funderingen zijn voor verschillende gebouwen. Op die manier zorg je er namelijk voor dat je een stevige ondergrond hebt waar het gebouw op kan staan. 

Omdat een betonpoer zo effectief is, zul je deze vooral terug zien onder overkappingen en carports in de tuin. De betonpoer zorgt er hier voor dat de druk over de ondergrond wordt verdeeld en dat de overkapping op de juiste manier blijft staan. 

Ook voor een schutting wordt de betonpoer van 15×15 aardig vaak gebruikt. Dit komt omdat de steunpalen van een schutting vaak ook een goede fundering nodig hebben. Door een betonpoer hiervoor te gebruiken, zorg je er voor dat de palen stevig in de grond staan zonder dat deze gaan wiebelen. Dit zorgt er voor dat je een hele stevige schutting hebt die het heel erg lang vol kan houden. 

Tips bij het plaatsen

Op het moment dat je een betonpoer plaatst, worden hier vaak stoeptegels onder gelegd. Een betonpoer zorgt er vaak voor dat een paal steviger in de grond staat en dat de druk hiervan beter verdeeld wordt. Door een stoeptegel hieronder te plaatsen, zorg je er voor dat de druk nog beter wordt verdeeld. Op het moment dat je dat doet, heb je niet het gevaar dat het gebouw zomaar de grond in zakt. Daar zit je namelijk niet op te wachten.

Een betonpoer met een dikte van 15×15 is ook speciaal ontworpen om geen water vast te houden. Doordat water gewoon langs de betonpoer kan stromen, zorg je er voor dat het gebouw dat je er op plaatst niet kapot gaat. Hout kan namelijk gaan rotten door water en metaal kan gaan roesten door water. Door een betonpoer hieronder te plaatsen, zorg je er voor dat dit een stuk minder snel gebeurd.