9 december 2021

Creatief met binnendeuren: 3 tips!

2 min read
deur

Goed, je wil wel eens wat anders. Met jouw interieur bijvoorbeeld. Toch wil je hier niet te veel moeite in steken. Dus geen compleet nieuwe ontwerpen, renovaties of verbouwingen. In dat geval kun je ervoor kiezen om jouw focus op kleine dingen te verleggen. Denk bijvoorbeeld aan binnendeuren (zoals een taatsdeur of een Austria deur). Door deze een klein beetje aan te passen kun je al snel een wereld van verschil maken. Voor deze blog hebben wij de specialisten van Deurmarkt om creatieve tips gevraagd. Lees je mee?

Tip 1: pak een verfkwast

Het is je misschien wel opgevallen: binnendeuren worden vaak in een select groepje kleuren geleverd: wit, beige of zwart. Opvallende kleuren kom je dan ook nooit in showrooms tegen. Dat betekent echter niet dat je daar zelf niet voor kunt zorgen. Heb je een mooie kleur voor jouw interieur in jouw hoofd? Pak dan een kwast en ga lekker aan de slag. Daarmee wordt de ruimte direct heel anders. Je kunt hierbij kiezen voor verf of voor lak.

Twijfel je nog over de perfecte kleur? Geen enkel probleem. Vraag dan om een sample bij de verfwinkel. Probeer de dan uit op een hoekje. Ben je daarna nog bang om jouw nieuwe binnendeur te verpesten? Dan kun je natuurlijk ook voor een goedkopere variant kiezen. Zo kun je een binnendeur in de aanbieding kopen. Dan is de ‘schade’ een stuk minder groot.

Tip 2: combineer met leuk deurbeslag

Klinken. Ze komen in verschillende soorten en maten voor. Wanneer je een nieuwe – of oude – binnendeur wil verlevendigen, kan het vervangen van zo’n klein onderdeel veel verschil maken. Het bepaalt namelijk in grote mate de uitstraling. Deurbeslag kun je vrijwel overal vinden: in woonboulevards, op het internet én in kringloopwinkels. Strak. Organisch. Of toch organisch: het kan allemaal. Je kunt er alle kanten mee op.

Tip 3: kies voor een architraaf

Je komt ze bijna niet meer tegen: architraven. Vroeger waren ze echter ontzettend populair. Sierlijsten, die op het kozijn van de binnendeur worden geplaatst. Ook vandaag de dag kun je hier makkelijk aankomen. Zo kun je uit verschillende motieven kiezen, zoals: strak, subtiel of expressief. Maak je gebruik van plinten? Dan raden wij daarnaast ook neuten aan. Dit zijn verdikte blokjes onder het deurkozijn, die van plint en deur één geheel maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *