8 december 2021

De beste ergonomische tips voor de digital nomad

2 min read

In de laatste jaren is er veel veranderd op het gebied van de werkplek. Dankzij uiteenlopende moderne ontwikkelingen werken steeds meer mensen thuis, in koffietentjes of hun favoriete vakantieland! Ondanks je je wellicht niet meer in de gewoonlijke kantooromgeving begeeft, mag een goede lichaamshouding niet ontbreken. In dit artikel geven we daarom enkele essentiële tips die ervoor zorgen dat waar je ook bent, je een gezonde werkhouding weet te behouden!

De juiste lichaamshouding

Als digital nomad beschik je vaak niet over ergonomische kantoormeubelen die het aannemen van een gezonde lichaamshouding gemakkelijker maken. Zelfs als je te maken hebt met wankele tafels en een vervelende zitplaats, zijn er alsnog diverse manieren voor het aannemen van een goede houding.

Wanneer je voldoende aandacht besteed aan ergonomisch werken, dan ben je in staat om fysieke klachten te verlagen, je productiviteit te verbeteren en simpelweg meer werkplezier te beleven! Om dit te kunnen verwezenlijken, houd rekening met de volgende factoren:

  • Behoud het scherm  zoveel mogelijk op ooghoogte, 30 a 45 centimeter verwijderd van jouw gezicht.
  • Let erop dat je de armen naast je houdt en de schouders laat rusten
  • Zorg ervoor dat je ellebogen in een hoek van 90 graden worden gebogen.
  • Houd rekening met het plat houden van de polsen. Ze moeten dus niet naar boven of naar beneden gericht zijn.
  • Zorg ervoor dat de rug zoveel mogelijk wordt ondersteund.
  • Houd de schouders naar achteren en in een ontspanning houding.

Ergonomische productoplossingen

Wanneer je op reis bent, beschik je vaak over minimale ruimte voor het meenemen van producten die je helpen om een betere lichaamshouding aan te nemen. Er zijn echter enkele oplossingen die je gemakkelijk in je koffer of rugtas kan stoppen. Denk bijvoorbeeld aan een lichtgewicht en stevige laptop stand. Diverse laptop stands zijn speciaal gemaakt voor op reis en kunnen gemakkelijk worden opgevouwen om zonder problemen in je tas te passen. Om je handen voldoende rust te geven en sneller te kunnen werken, is het daarnaast aan te raden om een computermuis te kopen met een trackball, zodat het minder nodig is om je arm en pols in lastige posities te draaien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *