De beste tips voor een goedkope verbouwing

De beste tips voor een goedkope verbouwing

28 februari 2021 0 Door Redactie

Een goedkope verbouwing is natuurlijk ontzettend fijn. Maar tegelijkertijd wil je dat je verbouwing ook goed uitgevoerd wordt. Daarom is het belangrijk een balans te vinden tussen deze twee eisen. In dit artikel bespreken we de beste tips voor een goedkope verbouwing zonder dat er kwaliteit verloren gaat. Dit zijn de beste bespaartips voor jouw verbouwing. Het maakt niet uit wat je gaat verbouwen, of dit nu de begane grond of een slaapkamer is.

Goede planning

Een goede voorbereiding van je verbouwing is ontzettend belangrijk. Wanneer je zo goed mogelijk uitschrijft wat er allemaal moet gebeuren dan voorkom je onvoorziene kosten. Er zijn verschillende aspecten die je moet meenemen in je planning. Zo wil je een omschrijving van de werkzaamheden noteren samen met de te gebruiken materialen. Logischerwijs is het tijdsbestek van het project ook belangrijk. Het is slim om je planning in een overzichtelijk schema te zetten. Je kunt vakspecialisten vragen hoe lang ze bezig zijn met hun onderdeel van de verbouwing. Laat aan deze specialisten ook je planning zien. Waarschijnlijk zien ze meteen mogelijkheden om te besparen. Deze specialisten zitten natuurlijk al jaren in het vak.

Vergelijk offertes

Voordat je met een bedrijf in zee gaat is het slim om verschillende offertes aan te vragen. Er is meer dan genoeg concurrentie op de markt maar de prijzen voor hetzelfde project kunnen alsnog zeer uiteenlopen. Door meerdere offertes te vergelijken kun je de beste deal krijgen.

Check subsidies

Wanneer je verbouwing ervoor zorgt dat de woning duurzamer wordt dan kom je in aanmerking voor subsidies. De Nederlandse overheid is druk bezig met het verduurzamen van de woningbouw. Door een duurzamere woning te creëren verhoog je ook nog eens de verkoopwaarde van je huis.

Btw-tarief

Let er ook op dat er een lager btw-tarief geldt voor verbouwing werkzaamheden. Je betaalt voor dergelijke werkzaamheden geen 21% maar slechts 9%. Dit btw-tarief geldt voor de volgende werkzaamheden; schilderen, stucen, isoleren en behangen.

Doe het zelf

Een logische maar belangrijke manier om te besparen op de kosten van je verbouwing is om het zelf te doen. Er zijn natuurlijk verbouwingen waar je specialisten voor nodig hebt. Maar tegelijkertijd zijn er zelfs bij ingewikkelde verbouwingen vaak dingen die je zelf kunt doen. Zo kun je bijvoorbeeld zelf het sloopwerk doen, of puin afvoeren. Een bouwafval container huren is zo gedaan en het sjouwen van bouwafval naar deze container is ook nog eens een goede workout.