De circulaire zelfbouwloods

De circulaire zelfbouwloods

29 april 2021 0 Door Redactie

Is uw bedrijf net iets te groot geworden om vanuit de garage te kunnen werken? Of heeft u extra ruimte nodig voor uw hobby of klussen? Dan is een zelfbouwloods wellicht iets voor u. Dat is een modulaire loods, die u zelf op kunt bouwen op een fundament bij uw huis of aan de zaak. Zelfbouwloodsen zijn gemakkelijk te bouwen. Voor bewuste bouwers zijn er zelfbouwloodsen die volledig te hergebruiken zijn.

Bewuste bouwers

Een pionier op het gebied van zelfbouwloodsen is Snelbouwloods.nl. Het bedrijf uit Udel kent als geen ander de ins & outs van zelfbouwloodsen. Zij leveren dan ook al jaren bouwpakketten en montageservice aan particulieren en bedrijven. Zodoende weten zij ook wat de behoeften zijn van bewuste consumenten, ZZP-ers en MKB-ers. Daarom hebben zij de Ecoloods ontwikkeld, een snelbouwloods waarvan de grondstoffen volledig te hergebruiken zijn.

Wat is er ‘circulair’ aan?

Een ieder kan zich wel voorstellen wat bedoeld wordt met ‘circulair’. We leggen toch nog even uit wat wij ermee bedoelen. Een product is circulair te noemen, wanneer de grondstoffen na de levenscyclus (als deze dus opgebruikt of afgedankt is) te hergebruiken zijn om een nieuw of ander product te maken. Zo is het dus ook met de Ecoloods: alle gebruikte staal voor deze zelfbouwloods kan makkelijk worden gedemonteerd en worden gebruikt in een nieuwe productiecyclus.

Bescheiden loods

Zelfbouwloodsen zijn er in verschillende afmetingen. Wanneer u weinig ruimte (nodig) heeft is er al een loods van 6 x 4 x 3 meter, compleet met loopdeur en overheaddeur. De grootste loods van Snelbouwloods.nl is 10 x 20 x 4 meter. Bij elke loods zijn opties beschikbaar als een elektrische overheaddeur en verscheidene ramen.