23 januari 2022

De meestgestelde vragen over verven

2 min read

Ben je van plan om je te gaan schilderen in of rondom je huis? Dan heb je wellicht een aantal vragen waar je niet direct het antwoord op weet, bijvoorbeeld de hoeveelheid verf die je moet kopen, welke kwasten je moet gebruiken en noem maar op. Om je een beetje op weg te helpen geven we op een aantal van de meest gestelde vragen over verven het antwoord in dit artikel. 

Welke verf moet ik gebruiken?

Er zijn meerdere soorten verf verkrijgbaar in de winkels. Denk maar aan muurverf, beits of lak. In die categorieën zijn weer talloze verschillende soorten en merken te vinden, zoals Little Greene verf of verf van het merk Jotun. De grote verschillen tussen de soorten verf zijn dat muurverf vooral geschikt is voor de muren binnenshuis, lak is geschikt voor hout binnen- en buitenshuis en beits wordt vooral gebruikt voor houten tuinmeubelen. 

Hoeveel verf moet ik gebruiken? 

Als je net bezig bent met een bepaalde klus en je komt erachter dat je materiaal tekort komt, kan dat heel vervelend zijn. Nu moet je weer de deur uit om het materiaal te kopen. Dit kan ook voorkomen als je een verfklus hebt. Om te voorkomen dat je verf tekort komt tijdens de klus, is het verstandig om van tevoren te berekenen hoeveel verf je nodig zult hebben. Dit kan heel gemakkelijk. Bereken de totale oppervlakte die geschilderd moet worden in vierkante meters en deel het totaal vervolgens door 8. Wat daar uitkomt is het aantal liter verf die je nodig hebt voor het schilderen. 

Hoeveel verflagen moet ik aanbrengen? 

Bij sommige verf is het genoeg om maar één laag aan te brengen. Toch om het beste resultaat te krijgen zullen we aanraden om bij alle verf twee verflagen aan te brengen. Zo zul je nooit voor teleurstellingen komen te staan. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *