De tuinkamer: creëer een tweede woonkamer

De tuinkamer: creëer een tweede woonkamer

31 oktober 2020 0 Door Redactie

Steeds meer mensen kiezen ervoor om een tuinkamer te laten plaatsen en dat is niet voor niets. Met zo’n heerlijke tuinkamer geniet je namelijk van een hoop voordelen. In dit artikel vertel ik je over deze voordelen en geef ik je tips voor de inrichting. Lees gauw verder als je meer wilt weten!

De vele voordelen van een tuinkamer

Zoals ik in de intro al aangaf, brengt een tuinkamer een hoop voordelen met zich mee. Maar wat is een tuinkamer nou eigenlijk? Een tuinkamer is een aparte, afgesloten ruimte in de tuin. Het is daarmee wat anders dan een serre, aangezien deze bouwkundig gezien onderdeel uitmaakt van het huis. Een tuinkamer wordt traditioneel vaak afgesloten met glazen (schuif)deuren. Hiermee waan je je dus in de buitenlucht, maar zit je lekker overdekt. Je kunt hier dus in principe gedurende het gehele jaar vertoeven, zeker als je ervoor kiest om de tuinkamer te isoleren. Je kunt er ook voor kiezen om de tuinkamer te verwarmen met een elektrische kachel.

Een tuinkamer brengt het hele jaar door genot en je bent niet meer afhankelijk van het (wisselvallige) weer. Daarnaast zorgt het laten plaatsen van een tuinkamer voor een mooie waardestijging van je woning!

De inrichting van de tuinkamer

Om van je tuinkamer écht een soort ‘tweede woonkamer’ te maken, is het belangrijk om voldoende aandacht te besteden aan het interieur en de styling van de ruimte. Veel mensen kiezen ervoor om de tuinkamer te voorzien van een heerlijke loungeset of loungebank. Met een loungebank kun je heerlijk relaxen en creëer je tegelijkertijd veel zitplek. Vergeet daarbij niet details, zoals leuke kussentjes, een bijzettafeltje en accessoires om de ruimte naar jouw smaak in te richten. Je kunt er daarnaast voor kiezen om een tv in de tuinkamer te plaatsen. Zo breng je er geheid veel tijd door en haal je er het maximale uit!

Bron: Fonteyn.nl