De voordelen van aluminium kozijnen

De voordelen van aluminium kozijnen

13 februari 2021 0 Door Redactie

Wil jij je woning voorzien van nieuwe kozijnen, maar twijfel je nog tussen de verschillende materialen zoals hout, kunststof en aluminium? Dan biedt deze blog uitkomst! Vandaag geef ik je de voordelen van aluminium kozijnen. Na het lezen van dit artikel kun je een weloverwogen keuze maken over het materiaal van de kozijnen.

Wat zijn de kosten van aluminium kozijnen?

Wat de kosten gaan zijn voor je aluminium kozijnen in vooraf moeilijk in te schatten. Dit is namelijk afhankelijk van het type aluminium kozijnen (het model), de afmetingen en de mate van isolatie. Wanneer je dit hebt vastgesteld kun je de prijs eenvoudig berekenen in een daarvoor bestemde rekentool. De meeste aanbieders van aluminium kozijnen hebben zo’n tool op de website staan.

De voordelen

Aluminium kozijnen hebben een zeer moderne uitstraling. Door het strakke design passen aluminium kozijnen zeer goed bij een moderne woning met veel lichtinval. Bovendien is aluminium een zeer sterk metaal, waardoor het mogelijk is om grote raampartijen te houden. Dat het metaal zo sterk is blijkt uit de levensduur. Aluminium is zeer slijtvast en maakt een natuurlijke beschermlaag aan wanneer het in contact komt met de buitenlucht. Coating is dan ook niet nodig. Hoewel aluminium van zichzelf niet isolerend is zijn aluminium kozijnen voorzien van een thermische brug. Dit wil zeggen dat het aluminium is voorzien van een isolerende laag, waardoor de isolatiewaarde minstens net zo hoog is als houten of kunststof kozijnen.

Aluminium kozijnen laten plaatsen?

Zoek jij een aanbieder van aluminium producten die de aluminium deuren of kozijnen voor je monteert? Dan dien je goed te kijken bij de voorwaarden van een aanbieder. Het is aan te raden om dit uit te besteden aan het bedrijf, aangezien dit zeer precies komt en de aanbieder er ervaring mee heeft. Hier worden vaak wel kosten voor in rekening gebracht.