8 december 2021

Een agv ook als oplossing voor middelgrote bedrijven

2 min read

Door te automatiseren wordt er binnen elk bedrijf een stap gezet om de productie te vergroten of de dienstverlening efficiënter te laten plaatsvinden. Agv’s worden steeds meer gebruikt in bedrijven en hoeft het daarbij niet uitsluitend te gaan om grote bedrijven. Dankzij de vele ontwikkelingen op agv gebied, kunnen ook middelgrote bedrijven genieten van de voordelen die deze robots te bieden hebben.

Een op maat gesneden oplossing voor elke toepassing

Er zijn geen investeringen nodig om de bestaande infrastructuur in orde te maken voor de robot. Die is slim genoeg om zich te manoeuvreren om obstakels heen. De sensoren rondom gecombineerd met de navigatiesoftware zorgen ervoor dat de agv nooit de weg kwijtraakt en alle taken op tijd kan uitvoeren. Voor een middelgroot bedrijf zal er geen vloot nodig zijn en zal veel van het onderhoud uitbesteedt kunnen worden. Het is mogelijk om op afstand al te achterhalen wat er mis is en worden problemen dus ook gauw verholpen. De besturingssoftware kan altijd aangepast worden waardoor de agv zich zonder problemen kan aanpassen aan een veranderde werksituatie. De dynamiek van het bedrijf wordt dus nooit in gevaar gebracht en juist een flink stuk op weg geholpen.

Een investering die zich terugverdient

Zoals elke andere investering in het bedrijf, moet de aanschaf van een agv leiden naar zichtbare resultaten. Een deel van het personeel kan bijvoorbeeld ingezet worden voor andere taken of hoeft er geen aanvullend personeel in dienst worden genomen. De initiële investering is dus relatief snel terugverdiend. Naast de tijd nodig voor het opladen van de batterijen en het gebruikelijk onderhoudt, kan de agv continu blijven werken. Het opvangen van pieken in de productie of een gegarandeerde dienstverlening tijdens hoogtijdagen zal met een agv eenvoudig klaar te spelen zijn. Met deze grote hulp binnen het bedrijf, kan de aandacht meer worden gericht op de primaire bezigheden en wordt er gezorgd voor een stevige basis om verder uit te breiden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *