Een citrusplant binnen 

Een citrusplant binnen 

31 maart 2021 0 Door Redactie

Wandel een willekeurig conservatorium in en je zult struikelen over de verschillende citrusplanten binnen die deze vaak imposante gebouwen sieren. Meer specifiek zul je voornamelijk citroenbomen aantreffen. Het is goed mogelijk dat je je pas net de schoonheid van de citroenboom is opgevallen. Maar mensen zetten al eeuwenlang een citrusplant binnen om een exotische luxueuze sfeer in huis te creëren. De heerlijk geurende bloemen en smakelijke vruchten maken de citrusplant binnen erg populair en staan schitterend in een frans chateau maar ook spectaculair in een studio in Brooklyn. Ben je verliefd geworden op een citroenplant lees dan dit artikel. We bespreken de belangrijkste tips die je moet onthouden voor het laten groeien van je citrusplant binnen in huis.  

De juiste aarde en pot

Veel mensen kiezen ervoor om een citrusplant in een terracotta plant te laten groeien want dit helpt ervoor te zorgen dat je plant niet verdrinkt in te veel water. Je kunt de plant evengoed in een geglazuurde of plastic pot zetten maar zorg er dan voor dat er voldoende afvoergaatjes in de pot zitten. Je citrusplant houdt niet van natte voeten. Houdt ook de algemene regel aan om de pot te maal zo groot als de wortels van de plant te kopen. Zo krijgen de wortels en daarmee je plant voldoende ruimte om te groeien en blijft hij gezond. De juiste aarde voor je citrusplant is een grond die specifiek geschikt is voor citrusplanten. Je plant houdt van aarde die snel uitdroogt. Voeg eventueel wat zand toe aan je grond om de natuurlijke aarde zoveel mogelijk na te bootsen. 

Zonlicht voor je citrusplant binnen

Dit kan een lastig aspect zijn bij de verzorging van je citrusplant binnen. Alle citrusplanten hebben een grote hoeveelheid zonlicht nodig als ze binnen staan, ongeveer 10 uur per dag. De beste plek voor de plant zou zijn bij een raam dat op het zuiden staat. Zonder voldoende zonlicht zal je plant geen bloemen gaan ontwikkelen en zullen de vruchten dus uit blijven.