8 december 2021

Een container huren? Dit moet je vooraf weten

2 min read
Container huren

Er zijn een heleboel momenten waarop een container huren misschien wel de beste keuze is voor jou of je bedrijf. Een container zorgt voor extra ruimte en soms heb je die gewoon nodig. Er zijn bovendien tientallen redenen te bedenken om een container te gebruiken. Met name bij kortstondig gebruik is huren een veel betere optie dan kopen.

Container huren

Een container bij verbouwing

De meeste mensen denken bij het woord container al snel aan een zeecontainer. Dat is echter niet de enige vorm van container die handig kan zijn. Sterker nog: de meeste mensen gebruiken nooit in hun leven een zeecontainer. Wel worden er vaak containers gehuurd door mensen die een verbouwing of opruiming in huis gaan uitvoeren. Dat is dan een soort afvalcontainer die je voor je huis kunt zetten. In plaats van op en aan naar de stort te rijden, kun je dan alles in die container gooien die daarna wordt afgevoerd. Bij een verbouwing waar veel materiaal vrijkomt is zo’n container absoluut nodig. 

Wat mag er in de container?

Er zijn containers te huren voor verschillende doeleinden en verschillende soorten afval. Een container die je met name voor hout gaat gebruiken is misschien heel anders dan een container voor tuinafval. Sommige bedrijven gebruiken dezelfde containers voor al deze soorten vuil. De container krijgt dan per verhuur gewoon een soort afval toegewezen. Andere bedrijven hebben echt een speciaal soort container voor elk soort afval. Tuinafval kan ook flink ophopen dus naast het afval bij een verbouwing is dat misschien wel het meest voorkomende afval waarvoor een container wordt gehuurd. 

Container huren

De afmetingen van je container 

Heb je besloten dat je een container gaat huren voor die klus in huis? Dan is er nog de kwestie van de maat. Want elke container heeft andere afmetingen en dus andere inhoud. Het is goed om altijd een container te nemen die iets groter is dan wat je verwacht nodig te hebben. Vaak kom je op meer afval uit.