8 december 2021

Een heerlijke tuinhaard!

2 min read
vuur houtkachel

Tuinhaarden zijn er in alle soorten en maten, waar begin je nou toch met kiezen? Neem maar eens een kijkje op Warmtestore. Warmtestore heeft een unieke collectie haarden en kachels, voor zowel binnen als buiten. Denk hierbij aan een gashaard of houtkachel. De deskundige adviseurs adviseren je graag zodat jij de voor jou meest geschikte en mooie kachel krijgt.

Tuinhaarden

Tuinhaarden bestaan ook uit verschillende soorten haarden. Zo heb je gashaarden, houtkachels en pelletkachels. Elke kachel heeft zo weer zijn voor en nadelen. Voor een gashaard, moet je wel beschikken over een gasaansluiting, of in sommige gevallen een gasfles. Houtkachels zorgen natuurlijk voor de meest natuurlijke ervaring, maar hiervoor moet je wel ten alle tijden beschikken over kleine stukken droog hout. Ook zou je dit hout ergens moeten stallen, een houthok of een schuurtje of iets dergelijks. Hier heeft niet iedereen plek voor. Ook houthakken is een hele bezigheid en hout kopen is vrij duur. Voor een pelletkachel heb je grote zakken met pelletkorrels nodig. Om vuur te maken ben je zo klaar en een schepje korrels in de kachel en je bent klaar. Wel moet je zorgen voor de zakken pellets en deze zijn vaak vrij prijzig.

Roestvorming

Roestvorming zal hoe dan ook plaatsvinden. Vaak worden de haarden van behandeld plaatstaal of cortenstaal gemaakt. Door de diverse weersomstandigheden zal het metaal worden aangetast. Wanneer je een haard hebt van behandeld plaatstaal, dan zal deze ook met enige regelmaat moeten worden behandeld om verdere roestvorming te voorkomen. Bij cortenstaal dient de dunne roestlaag juist als bescherming, dit beschermt juist tegen verdere roestvorming. Los van dat heeft cortenstaal ook een bijzonder mooi en stoer uiterlijk. Kom je er nog niet helemaal uit? Neem dan altijd even contact op met de adviseurs van Warmtestore.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *