Een houten vloer isoleren? Dat kan met Fermacell!

Een houten vloer isoleren? Dat kan met Fermacell!

22 januari 2021 0 Door Redactie

Een houten vloer is prachtig, maar heeft ook een paar nadelen. Hout is een natuurlijk materiaal en heeft daarom veel onderhoud nodig. Bovendien kan een houten vloer voor flink wat overlast zorgen, want houten planken kunnen enorm kraken. Het is daarom belangrijk dat je een houten vloer goed isoleert. Fermacell-platen zijn in dat geval een uitstekende keuze, want deze vloerelementen werken geluiddempend én zijn brandwerend. Lees in deze blog daarom alles over Fermacell!

Houtenvloerisolatie

Een houten vloer geeft je woning een warm en natuurlijk karakter, maar brengt wel een aantal nadelen ten opzichte van isolatie met zich mee. Hout werkt, wat betekent dat sommige planken krimpen of juist uitzetten. Daardoor ontstaan kieren, waar kou en vocht gemakkelijk doorheen trekken. Zonder isolatie kan je houten vloer dus erg kil aanvoelen, wat jouw wooncomfort niet ten goede komt. Bovendien kan je met isolatie het geluidsoverlast van je houten vloer beperken. Voetstappen klinken namelijk veel harder op een houten vloer dan op bijvoorbeeld een betonvloer én je kunt last krijgen van krakende planken. Geluiddempende isolatie, zoals Fermacell, is daarom een slimme keuze.

Voordelen Fermacell

De vloerelementen van Fermacell hebben een aantal voordelen ten opzichte van andere isolatiematerialen voor een houten vloer. Fermacell heeft bijvoorbeeld sterke geluidwerende eigenschappen, wat betekent dat het geluid van krakende planken en voetstappen wordt gedempt. Fijn voor jezelf, maar ook zeker voor je onderburen. Daarnaast is Fermacell brandwerend, wat veel bijdraagt aan de veiligheid van je woning. Een laatste belangrijk voordeel van de vloerelementen is dat ze zeer geschikt zijn voor vloerverwarming. Vloerverwarming is altijd heerlijk, maar extra fijn bij een houten vloer. Vloerverwarming zorgt er namelijk voor dat je niks meer van de kou voelt die door de kieren van je houten vloer trekt.

Fermacell plaatsen

Het plaatsen van Fermacell vloerelementen is relatief gemakkelijk. De platen zijn redelijk dun en daarom licht van gewicht, waardoor je ze gemakkelijk kan hanteren. Het belangrijkste is dat de ondergrond goed egaal is en dat je de platen in een slepend verband legt. Daarna plaats je randstroken tegen de muren, zodat geluiden zich niet alsnog via de muren verplaatsen. Vervolgens breng je lijm aan op de overlap en tot schroef je de Fermacell elementen vast met speciale schroeven. Zo geniet jij dus binnen no time van een aangename én geluiddempende vloer!