Een modern interieur met LED licht

Een modern interieur met LED licht

14 december 2020 0 Door Redactie

De makkelijkste manier om meer sfeer in huis aan te brengen is door middel van licht. Vaak wordt hierbij gedacht aan warm licht van vuur. Kaarsen en haardvuur geven de meest huiselijke en intieme sfeer.

Maar je kan ook licht inzetten om juist een moderne sfeer in huis aan te brengen. Daartoe is een LED strip vaak een goed middel. Het voordeel van LED strips is niet alleen de rijke variëteit aan kleuren, maar ook de zuinigheid en het feit dat LED strips vrijwel overal in huis toegepast kunnen worden.

Benieuwd hoe je LED strips in kan zetten voor een strakker interieur? Lees dan deze tips.

De trap

Een van de mooiste plaatsen in huis voor LED strips is misschien wel de trap. Normaal gesproken sta je amper stil bij de uitstraling van je trap. Het is niet meer dan een middel om snel naar een andere etage te komen. Maar dankzij LED strips kan je trap een ware eye-catcher worden. Breng LED strips aan onder de treden van je trap voor een zachte gloed over de treden. Of kies voor het verlichten van de trapleuning. Niet alleen krijgt die saaie hal een hele nieuwe uitstraling, ook is het in het donker veel makkelijker de trap te gebruiken!

Randen accentueren

Ook kunnen LED strips goed worden gebruikt om randen te accentueren in huis. Denk aan alle grote vlakken die je kan vinden in je huis. Dat kunnen horizontale vlakken zijn, zoals je tafel of keukenkastjes, of verticale vlakken, zoals je televisie, schilderij of spiegel. Door LED strips aan de achterzijde van dergelijke vlakken aan te brengen, zal je kamer groter doen lijken, omdat de ruimte rondom wordt verlicht. Denk bijvoorbeeld aan de omlijsting van een spiegel aan een muur, licht op het plafond boven je keukenkastjes, of als een gloed achter je gordijnen.

Designer lampen

Ook heeft de LED lamp gezorgd voor veel vormvrijheid in het ontwerp van lampen. Niet langer bestaat een lamp uit een bolletje, kap en snoer. Lichtarmaturen zijn er in allerlei vormen en maten. Soms helemaal niet meer herkenbaar als lamp, maar een staand of hangend sculptuur an sich. Wanneer je op zoek bent naar een moderne touch in je huis, kies dan eens voor een LED lamp met een moderne vormgeving.

Kortom: er zijn genoeg manieren om LED in te zitten voor een moderne look in je huis. En wanneer je hebt bedacht welke verschijningsvormen je in huis wilt halen, kan je ook nog bedenken in welke kleur je dat licht wil hebben!