Een nieuwe beton ciré badkamer

Een nieuwe beton ciré badkamer

5 februari 2021 0 Door Redactie

Je ziet het steeds meer, een beton ciré badkamer. Niet zo gek, want het zijn een van de fraaiste badkamers die jij je maar kunt wensen. Heel lang werd het voor onmogelijk gehouden om een beton ciré badkamer te realiseren. Dit zou te maken hebben met het feit dat het niet waterdicht zou zijn. Niets is echter minder waar, een badkamer met beton ciré is wel degelijk realiseerbaar. 

Gebruik de juiste mortels met een coating

Het is een simpel verhaal. Door het gebruiken van de juiste mortels op de badkamervloer en wand en met de juiste coating is beton ciré prima waterdicht. Om eventuele vochtproblemen te voorkomen is het wel verstandiger om beton ciré niet als vloerafwerking van bijvoorbeeld een inloopdouche zelf toe te passen. Omdat er toch vaak veel water blijft staan, bestaat dan wel de kans dat er vocht onder beton ciré kan komen. Het is dus beter om in dat geval te kiezen voor bijvoorbeeld een douchebak op vloerafwerking van tegels op de vloer. Beton ciré op de badkamervloer zelf is overigens geen enkel probleem. 

Talloze kleuren voor op vloer en wand in de badkamer

Een beton ciré badkamer betekent dat je kunt kiezen uit talloze kleuren voor de vloer en de wand. Goed om te weten is dat ook vrijwel alle ondergronden geschikt zijn voor de deze badkamer. Op de wanden van een beton ciré badkamer kun je prima gebruik maken van een speciale uitvlakmortel die in combinatie met de twee finish lagen van beton ciré een uitstekende en zeer fraaie beton ciré wand realiseert. Voor op de vloer gebruik je liever een premium uitvlakmortel, bovenop de twee bouwlagen en twee finish lagen dus. Dit vanwege de belasting, iets dat voor de wanden minder noodzakelijk is. 

Beton ciré badkamer of betonstuc badkamer

Een beton ciré badkamer kun je ook wel een betonstuc badkamer noemen. Het geeft altijd sfeer en persoonlijkheid aan elke ruimte en omdat je kunt kiezen uit verschillende texturen kunt kiezen, bepaal je zelf ook de uitstraling van de ruimte en dus ook van je badkamer. Beton ciré wordt ook wel geweven beton genoemd en is een techniek die afkomstig is uit Frankrijk. Toen al werd het voornamelijk gebruikt om beton een mooiere uitstraling te geven.

Bruizt | Kwalitatief en betrouwbaar

Strakke stuc van slechts enkele millimeters

Aanvankelijk was beton ciré dik, nu is het echter een strakke stuc geworden die in een dunne laag aangebracht wordt. Want ook in een beton ciré badkamer wordt beton ciré in een dikte van slechts enkele millimeters aangebracht. Kenmerkend is de natuurlijke en rustige uitstraling die je badkamer op deze manier krijgt, zonder ook maar iets van de betonlook te verliezen. De charme van een beton ciré badkamer is dat het op de wand en vloer naadloos is. Beton ciré is daarbij ook nog eens zeer onderhoudsvriendelijk en doorgaans wordt het beton ciré geschikt geacht voor de industriële woonstijl en de landelijke woonstijl, zoals het ook prima past binnen een modern interieur. Gebruik je beton ciré, dan gaat dat prima samen met vloerverwarming overigens.