Een verhuizing voorbereiden

Een verhuizing voorbereiden

6 juni 2021 0 Door Redactie

Yes, je gaat verhuizen! Hoewel het vaak erg leuk is om op een nieuw plekje te gaan wonen, komt er vaak ook heel wat stress kijken bij een verhuizing. Om dit zoveel mogelijk te beperken, kun je maar beter vroeg beginnen. Hoe bereid je je zo goed mogelijk voor op een verhuizing en zorg je dat je minder stress ervaart? Je leest het hieronder.

Maak een planning

Net als veel andere dingen in het leven is het verstandig om bij een verhuizing van tevoren een duidelijke planning te maken. Dit geldt zowel voor het inpakken als voor het uitpakken. Voor wat betreft het inpakken is het goed om te beginnen bij de spullen die je niet zo snel zult gebruiken. Pak als laatst de spullen in die je nog regelmatig (dagelijks?) nodig hebt.

Ook na de verhuizing is er vaak nog een hoop werk aan de winkel, zeker als het aankomt op het uitpakken van alle verhuisdozen. Bedenk van tevoren waar elke doos neergezet moet worden. Je kunt bijvoorbeeld de verschillende dozen voorzien van een kleur, die bij een bepaalde ruimte in het huis passen. Zo heb je een goed overzicht van wat in welke ruimte moet komen te staan en ben je sneller klaar met de verhuizing.

Wie voert de taken uit?

Als je van tevoren een planning maakt van wat er allemaal nog moet gebeuren, is het ook handig om erbij te zetten wie wat doet. Heb je de hulp van vrienden en/of familie ingeschakeld, dan is het fijn als je hun namen bij de taak zet die ze uit zullen gaan voeren. Zo weet iedereen precies waar hij of zij aan toe is en heb je een duidelijk overzicht.

Tip: kun je wel wat hulp gebruiken bij het verhuizen? Schakel een Haags verhuisbedrijf in! Klik hier voor meer informatie.