Een vloer bestand tegen ieder project

Een vloer bestand tegen ieder project

20 februari 2021 0 Door Redactie

Ik ben een echte hobbyist en in het weekend mag ik graag aan oude radio's, fietsen en andere bouwvallige dingen sleutelen. Hierdoor krijgt de vloer in mijn hobbyschuurtje het zwaar te verduren. Hij wordt geteisterd door olievlekken, de vonken van het lassen en allerhande vloeistoffen. Toen ik onlangs mijn schuurtje ging renoveren, besloot ik daarom extra aandacht aan de vloer te besteden. De oude lag er namelijk erbarmelijk bij. Hij was gegeseld, gepokt, gemazeld en geteisterd door mijn jarenlange klusprojecten. In deze blog leg ik uit hoe in de vloer in mijn schuurtje bestand maak tegen alle destructieve elementen die hij de komende jaren weer te verduren zal krijgen.

Een epoxy vloercoating als extra beschermlaag voor geteisterde vloeren

Zodra ik de vloer in mijn schuurtje heb gestript en een nieuwe tegelvloer heb neergelegd, informeer ik bij de experts van MR. Boat wat ik kan doen om deze vloer te beschermen tegen de schadelijke invloed van al mijn hobbyprojecten. Zij raden me aan om de vloer te behandelen met een epoxy vloercoating. Deze kan rechtstreeks op vloeren van onder andere beton, tegels, antrahiet en hout worden aangebracht. In het geval van sommige tegelvloeren moeten deze worden opgeschuurd totdat ze niet meer glad zijn, maar dit geldt niet voor mijn schuurtje. Om te kunnen beginnen, moeten eerst twee componenten van de epoxy vloercoating door elkaar worden geroerd. Een belangrijke tip die ik hoor van MR. Boat is dat de verwerkingstijd 45 minuten is. Dit betekent dat zodra de epoxy vloercoatings gemengd, deze binnen 45 minuten op de vloer moet zijn aangebracht. Mijn schuurtje heeft echter een kleine oppervlakte. Binnen 30 minuten ben ik klaar met de eerste laag van mijn epoxy vloer.

De afronding van de epoxy vloer in mijn schuurtje

Na 24 uur is het tijd om nog een laag van de epoxy coating aan te brengen. Met een roller breng ik voor de tweede keer het mengsel aan. Daarna moet ik nog eens 12 uur wachten. Ik besluit tot slot ook om nog een anti-slip laag aan te brengen. Zonder deze laag kan de epoxy vloer glad worden. Ik word een dagje ouder en voor je het weet lig ik met een gebroken heup in mijn schuurtje. Dit lot blijft me met de anti-slip laag bepaard. Na deze laatste laag is de vloer van mijn schuurtje klaar. Hij is nu bestand tegen olien, vetten, benzine en vele andere chemicalien. Dit is maar goed ook, want ik heb net voor een klein prikkie een kapotte motor gekocht die eigenlijk op het punt stond om naar de sloop gebracht te worden. Eens kijken of ik hem weer aan de praat krijg!