Een vloer uitkiezen, hoe doe je dat?

Een vloer uitkiezen, hoe doe je dat?

18 februari 2021 0 Door Redactie

Is de tijd aangebroken dat je een nieuwe vloer mag kiezen? Misschien wel voor je nieuwe woning of je laat een nieuwe vloer leggen in je huidige woning. In ieder geval, je mag een nieuwe vloer uitkiezen. Dat is natuurlijk hartstikke leuk, maar dit kan ook erg moeilijk zijn. Waar moet je allemaal rekening mee houden? Je kunt namelijk niet zomaar een vloer uitkiezen op basis van smaak. Er zijn meer factoren waar je over na moet denken. Welke dit zijn? Dat lees je hier.

Levensstijl

Het is natuurlijk wel belangrijk om te kijken naar je smaak, je moet de vloer tenslotte wel mooi vinden. Als het goed is, gaat de vloer heel lang mee dus als deze niet in de smaak valt, is dat niet prettig wonen. Verder is het belangrijk om te kijken naar je levensstijl. Heb je kinderen? Huisdieren? Deze factoren hebben een grote invloed op de keuze van jouw vloer. Huisdieren kunnen scherpe nageltjes hebben en daardoor snel krasjes achterlaten op de vloer. Kinderen houden geen rekening met de vloer en brengen veel tijd door op de vloer tijdens het spelen. De vloer moet dus tegen een stootje kunnen. Er zijn verschillende vloeren die een speciale slijtlaag hebben en dus bestemd zijn tegen dit soort beschadigingen.

Locatie

Naast je levensstijl is het van belang om te weten waar de vloer gelegd wordt. Wordt de vloer gelegd in een ruimte waar veel geleefd wordt? Zoals de woonkamer? Of wordt de vloer gelegd op een vochtige plek zoals de badkamer? In dit geval moet de vloer dus tegen water kunnen of in een ruimte waar veel geleefd wordt, moet de vloer bestand zijn tegen het feit dat er veel gelopen overheen gelopen wordt. Het maakt ook nog uit of je de vloer in een woning laat leggen of in een winkelpand. Vooral in een winkelpand is het belangrijk dat de vloer hygi├źnisch is en lang mee kan. 

Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor goedkoop laminaat. Deze gaan vaak lang mee en zijn betaalbaar. In het assortiment van Prinsvloeren.nl vind je nog meer soorten vloeren, zoals verschillende PVC vloeren. Nu weet je waar je rekening mee moet houden bij het kiezen van een nieuwe vloer. Succes!