8 december 2021

Eigen huis bouwen

2 min read

Bent u in de situatie dat u een eigen huis gaat bouwen of wilt laten bouwen? Dit is natuurlijk een spannende tijd en een grote stap. Er moeten veel zaken geregeld worden en veel keuzes gemaakt worden.

Wel model qua huis willen u en uw partner laten bouwen? Hoe groot moet het huis worden? Hoe wordt de indeling van de woning, hoeveel vertrekken en kamers moeten er in komen?

Stel u gaat voor de bouw van een villa. Dan heeft u in elk geval al een keuze gemaakt. Hieronder vertellen we wat meer over de mogelijkheden bij het bouwen van een villa.

Villa bouwen

Een villa bouwen is een droom van velen. Misschien heeft u er van jongs af aan al over gedroomd. Het vraagt natuurlijk wel een behoorlijk budget om een dergelijke woning te bouwen. Maar wellicht heeft u met hard werken dit kapitaal bij elkaar gekregen. Of in elk geval genoeg draagvlak gecreëerd middels uw huidige salaris om een passende hypotheek voor deze droom woning te verkrijgen.

Maar als deze keuze gemaakt is blijven er nog genoeg keuzes over. Bijvoorbeeld, welk exact model villa wilt u laten bouwen?

Herenhuis als villa

Misschien wilt u een villa bouwen in de vorm van een herenhuis. Een herenhuis is een mooie statige bouw. Vaak zijn deze huizen hoog opgetrokken in een rechte lijn. Er zit door deze rechte bouw omhoog veel ruimte in de woning. Veel kuubs dus. Een voordeel van een dergelijke bouw is bijvoorbeeld dat er bovenin de woning, op zolder, ook nog veel ruimte ontstaat. Hier kunt u nog een paar volledige slaapkamers of studiekamers maken als u dat wilt zonder dat u uw hoofd stoot.

Bedrijfswoning

U kunt uw villa laten bouwen met een dubbel doel. U kunt een woonhuis combineren met werkruimte. Heeft u een beroep dat u volledig of bijna volledig vanaf een kantoor kunt uitoefenen? Dan kunt u in uw villa hiervoor ruimte creëren. Zodoende bespaart u iop het aankopen of huren van kantoorruimte en kunt u tegelijkertijd een grote woning bouwen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *