Ga je je huis verbouwen? Zo pak je dat aan!

Ga je je huis verbouwen? Zo pak je dat aan!

3 januari 2021 0 Door Redactie

Of het nu gaat om een kleine verbouwing of een complete renovatie, bij klusprojecten in huis zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Zo moet je weten welke materialen je nodig hebt én wat je precies moet doen. Klussen niet voor iedereen weggelegd. De één ziet het als een hobby en de ander kan flink tegen een klus opzien. Om de verbouwing zo makkelijk mogelijk te laten verlopen, geven wij je daarom graag een aantal tips!

Plan van aanpak

Voordat je gaat beginnen met klussen, is het handig om een plan van aanpak te maken. Hierin beschrijf je het beoogde resultaat en zet je voor jezelf op een rij wat er allemaal moet gebeuren om het beoogde resultaat te behalen. Het is ook verstandig om een planning hierin mee te nemen. Dit geeft ook een houvast voor tijdens het klussen zelf en zo kun je, indien nodig, het project bijsturen.

Materialen

Bij het verbouwen van je huis, zul je ongetwijfeld nieuwe materialen moeten aanschaffen. Dit kan bijvoorbeeld hout zijn voor een vloer, maar ook kabels, schroeven en noem maar op! Het is daarom ook verstandig om van te voren goed onderzoek te doen naar welke materialen het beste passen bij jouw klus. Wil je bijvoorbeeld multiplex voor binnen? Of ga je liever voor vloerbedekking?

Bestel benodigdheden op tijd

Tijdens het klussen wil je er niet achter komen dat je bepaalde materialen en gereedschappen mist, waardoor de verbouwing stil komt te liggen. Bestel daarom al je benodigdheden op tijd! Zo kun je bijvoorbeeld vast online hout bestellen én gereedschappen huren die je nodig hebt tijdens de verbouwing. Hierdoor loop je ook niet het risico dat bepaalde materialen niet meer leverbaar zijn vlak voor je verbouwing of dat alle gereedschappen al verhuurd zijn en je niet kan beginnen.