Ga voor duurzaamheid met prefab schoorstenen bij schoorsteenbouwers

Ga voor duurzaamheid met prefab schoorstenen bij schoorsteenbouwers

20 november 2020 0 Door Redactie

Als je voor een nieuwbouw staat of verbouwingen plant, denk dan aan prefab schoorstenen door schoorsteenbouwers met ervaring. Prefab schoorstenen zijn ideaal omdat ze snel en makkelijk geïnstalleerd zijn. Ze worden met behulp van aangebrachte hijsogen gemonteerd. Schoorstenen die prefab gemaakt zijn, kunnen op maat gemaakt worden. Dit geeft jou de mogelijkheid om je huis en dus ook je schoorsteen volgens jouw eigen wensen te bouwen. Bij prefab schoorstenen wordt er gebruikt gemaakt van composiet. Daardoor is je schoorsteen duurzaam. Maar er zijn nog heel wat andere redenen waarom je voor een schoorsteen in prefab kiest. In dit artikel gaan wij even nader in op dit type van schoorstenen.

Waarom kiezen voor prefab schoorstenen?

Prefab schoorstenen door schoorsteenbouwers gemaakt zijn isolerend. Dit kan niet altijd van andere schoorstenen gezegd worden. Dankzij de speciaal ontwikkelde materialen waarin de schoorstenen zijn gemaakt, zijn ze rot- en schimmelvrij. Daardoor zijn ze ook zeer onderhoudsvriendelijk, ze vergen namelijk bijna of geen onderhoud. Naast de degelijkheid en duurzaamheid speelt ook het esthetische een grote rol voor een schoorsteen. Het is namelijk een van de elementen aan je woning die onmiddellijk in het oog springt. Je kunt ze dan ook op maat laten maken en volledig in de uitvoering die jij wenst. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een schoorsteen die afgewerkt is met steenstrips, een stuclaag of een coating. Op die manier kies je perfect die schoorsteen die bij de stijl van jouw huis past.

Combineer je prefab schoorsteen

Misschien ben je een totale vernieuwing van je huis bezig en wens je je hele woning in dezelfde stijl te bekleden. Ga dan ook eens kijken naar gevelelementen om je muren een mooie look te geven. En heb je voor je schoorsteen een schoorsteenkap nodig? Maak dan ook je keuze en combineer ze met je schoorsteen. Je kunt om te beginnen een offerte online aanvragen. Zo weet je al exact wat je prefab schoorsteen zal kosten. Maak er iets moois van!