Geïsoleerde wandpanelen

Geïsoleerde wandpanelen

29 januari 2021 0 Door Redactie

Lees hier over wandpanelen. Iedere muur is mooi af te werken met panelen. Maar kiezen voor geïsoleerde wandpanelen geven net dat beetje extra wooncomfort. Lees hier over de soorten panelen waarmee muren af te werken zijn, en hoe gezond en weldadig een goed geïsoleerd pand is.

Het lijken net steenstrips, maar ondertussen

Als een muur goed is, is het op vele manieren af te werken. Een muur die door en door droog is, die van een stuclaag laten voorzien en die sauzen of behangen, en het ziet er goed uit. Als een muur slecht is, zelfs schimmels en andere organismen bevat, dan wordt er gekozen voor bekleding. Dan pas wordt er ontdekt wat een voordelen dat heeft op het gebied van isoleren. Het is niet alleen het zien van een muur volledig in jouw stijl en smaak, het dempt geluid. Achteraf wordt er dan gezegd, waarom hebben niet alle muren isolerende panelen? Het houdt beter de warmte in huis, of als het hoogzomer is de koelte, en het dempt geluiden. Je ziet wat je wil hebben, bijvoorbeeld steenstrips zodat het metselwerk lijkt of hout wat rustiek is, maar ondertussen geeft het veel comfort.

Probeer nooit aan geluidsoverlast te wennen

Hinderlijke geluiden die de woning binnendringen kunnen tot schade leiden. Er zijn publicaties over windmolens nabij een woning, maar het gaat verder. Om bij het voorbeeld windmolens te blijven, sommige mensen denken het hoort bij de tijd en ik ga ermee leren leven, maar dat is niet zonder risico. Er kunnen ernstige gezondheidsproblemen ontstaan. Het is van belang dat een pand zoveel mogelijk geluiddicht is, en geïsoleerde wandpanelen verrichten dan wonderen. Je ziet een mooie afwerking, online staan veel voorbeelden van wandpanelen, maar de woning of het bedrijfspand heeft een gezonder leefklimaat.

Kies voor neutrale witte wandpanelen voor tegen het plafond

Geïsoleerde wandpanelen kunnen goed tegen het plafond. Enkel om dan te kiezen voor een dessin zoals steenstrips zal niet mooi zijn. Een houtlook plafond zou misschien wel kunnen, maar dat is erg gewaagd. Beter is om te kiezen voor wit. Er zijn witte wandpanelen te verkrijgen die goed isoleren. Kabels en andere oneffenheden zijn dan mooi weg te werken achter de panelen. Geluiden van boven naar beneden, en andersom, worden gedempt. Het is dus niet alleen een mooie afwerking, maar het verhoogt ook het wooncomfort. Bekijk de wandpanelen en maak je keuze.