Het beste betonplex wat er te koop is

Het beste betonplex wat er te koop is

17 augustus 2021 0 Door Redactie

Betonplex is een populair bouwmateriaal, dat veel gebruikt wordt bij nieuwbouw, renovaties en woningverbouwingen. Betonplexplaten zijn platen die bestaan uit meerdere fineelagen. Deze platen hebben een epoxy toplaag, die opgebouwd is uit twee-componenten kunsthars. Het resultaat is een keiharde plaat, die meerdere interessante eigenschappen heeft. Welke voordelen heeft betonplex? En als je betonplex wilt aanschaffen, wat is dan de beste keuze die je kunt maken uit de diverse soorten die er te koop zijn?

betonplex kopen

Betonplex kopen? Dit zijn de voordelen!

Heb je plannen om betonplex kopen, bijvoorbeeld voor de bekisting bij het beton storten? Dan mogen we je nu alvast feliciteren, want betonplex heeft meerdere interessante producteigenschappen. Door de sterke lagen die op elkaar zijn geperst, is betonplex een van de sterkste plaatmaterialen in de bouw. De platen zijn slagvast, krasvast en watervast. Ze kunnen dus erg veel hebben. Voor het maken van een betonbekisting is betonplex dan ook onmisbaar in de bouw. Een ander voordeel van betonplex is dat dit materiaal relatief voordelig te koop is bij bouwmarkten of bij groothandels in bouwmaterialen. Fijn aan betonplex is ook dat het eenvoudig weggehaald kan worden als het beton uitgehard is. Ten slotte zijn deze platen, die een glad oppervlakte hebben, verkrijgbaar in tal van maten. Bestel je platen bij een groothandel, bouwmarkt of een speciaalzaak? Dan kun je ze vaak door de aanbieder op maat laten maken.

Betonplex op basis van multiplex

Er zijn uiteenlopende varianten betonplex te koop. In hoofdzaak worden deze soorten onderverdeeld in twee categorieën: betonplex op multiplex basis en betonplex op spaanplaat basis. Betonplex op multiplexbasis is een goede keuze als je op zoek bent naar een plaat die duurzaam is. Deze platen bestaan uit diverse lagen, die kruislings op elkaar zijn verlijmd en daardoor zorgen voor een enorme kracht. Betonplex gebaseerd op multiplex is verkrijgbaar in uiteenlopende houtsoorten. Er is dus keuze genoeg!

Betonplex op basis van spaanplaat

Betonplex op basis van spaanplaat is voordeliger dan multiplex. Echter: bij bekisting kan dit mateiaal, omdat het minder sterk is, maar eenmalig worden gebruikt. Maar ga je voor de voordeligste afwerking? Dan zijn spaanplaten een prima keuze!