23 januari 2022

Het laten plaatsen van een gietvloer

3 min read

Zoekt u een betaalbare gietvloer? Dat is u geraden ook want de vloer kan een flinke investering zijn.  Zoek daarom altijd naar de tarieven en vergelijk de prijzen van de verschillende gietvloer bedrijven met elkaar. In deze blog helpen we u een handje. Zo kunt u eenvoudig de prijzen van gietvloeren opzoeken. Net als u vinden wij dat de kosten beperkt moeten blijven!

De voordelen van de gietvloer

Veel mensen zijn tegenwoordig op zoek naar een gietvloer bedrijf omdat deze vloeren lang meegaan en nog meer voordelen bieden. De vloeren blijven lang goed en er komen niet snel krassen op. Er zijn nog meer voordelen.  Zo is de vloer naadloos wat inhoudt dat er geen vocht doorheen komt. Door de vele mogelijkheden kunt u tegenwoordig een gietvloer met veel patronen en kleuren laten aanbrengen. Een gietvloer reparatie is ook mogelijk bij eventuele beschadegingen.

Wanneer kan verkleuring van gietvloer optreden? 

Steeds meer mensen kiezen ervoor om een gietvloer in hun huis te laten installeren. Ze maken deze keuze omwille van verschillende redenen. In eerste instantie is de gietvloer namelijk bijzonder duurzaam. Dat wil zeggen dat ze niet alleen eenvoudig te onderhouden is, daarnaast zult u jarenlang genot hebben van uw vloer zonder de nood om opnieuw te moeten investeren. Dat klinkt allemaal erg mooi, maar wat met het gerucht dat een gietvloer na verloop van tijd kan verkleuren? Het is belangrijk om er wat dit betreft rekening mee te houden dat er verschillende soorten gietvloeren bestaan. Alleen de zogenaamde epoxy variant heeft de neiging om na verloop van tijd te verkleuren, al is deze wel een stukje goedkoper dan de PU variant. 

Verkleuring bij een epoxy gietvloer 

Wanneer u ervoor kiest om een PU gietvloer in uw huis te plaatsen kunt u steeds rekenen op een optimale kwaliteit. Aan die kwaliteit is echter een bepaald bedrag verbonden en die prijs willen veel mensen niet betalen waardoor ze toch maar kiezen voor een epoxy variant. Op zich is dat geen probleem, al loopt u op deze manier wel het risico dat na verloop van tijd verkleuring optreedt. Wit kan gelig worden en bij andere kleuren kunnen ze zomaar lichter worden. Wanneer u een dergelijke verkleuring van uw vloer wenst tegen te gaan is het dan ook steeds aan te raden om toch te kiezen voor de iets duurdere PU variant. Het egaliseren is bij deze vloer ook gemakkelijker. 

Verschillende gietvloeren

Tegenwoordig is de gietvloer zo populair dat het tijd wordt om wat meer toelichting te geven over de verschillende soorten gietvloeren die er zijn. Zoals u in dit artikel zult ontdekken zijn er verschillende varianten kunststof vloeren met een verschillende prijs.

De reguliere gietvloer

Allereerst is er de reguliere gietvloer, tegenwoordig zeer populair bij zowel bedrijven als woningen. De gietvloer bestaat uit een aantal lagen (epoxyhars) en wordt afgewerkt met een coating waardoor de kleur en stijl zelf te bepalen is. Door het gebruik van een aantal lagen die hard is de gietvloer zeer stevig. Deze stevige vloeren zijn daarom ook ideaal voor ruimtes waar zware machines gebruikt worden. De vloeren blijven jarenlang goed en ontstaat er toch een beschadiging dan is dat eenvoudig te repareren. 

Vloercoating

Naast gietvloeren bestaat er ook vloercoating. Dit is de dunnere variant van de gietvloer, vaak slechts een millimeter dik. Doordat deze vloer een stuk dunner zijn is de prijs ook een stuk lagere. Voor een goedkope vloer is vloercoating daarom ook een populaire keus. Vloercoating is bovendien ook geschikt om over een bestaande vloer aan te brengen, zelfs over houten vloeren. Er wordt in dat geval een dunne laag over de ondervloer aangebracht met een kleur naar wens. 

Betonlook vloer

De betonlook vloer is eigenlijk precies wat de naam al doet vermoeden. Dit is een gietvloer met de look van een betonvloer. Hoewel deze vloeren voorheen voornamelijk toegepast werden in praktische ruimtes is de betonlook vloer tegenwoordig ook een populaire keus onder consumenten. De betonvloeren geven uw woning een gezellige ambachtelijk sfeer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *