8 december 2021

Het werk als stratenmaker

2 min read
straatmaker

Wil jij stratenmaker worden? Weet dan wat er komt kijken bij dit beroep. Het werk van een stratenmaker kan heerlijk zijn, je bent immers elke dag buiten. Je bent onder de mensen en collega’s en je werkt ook nog eens slim met je handen. Wij leggen je uit wat het werk is van een stratenmaker!

Wat is een stratenmaker?

Een stratenmaker is iemand die, zoals het als zegt, straten maakt in woonwijken, pleinen of parkeerplaatsen. Als stratenmaker ben je verantwoordelijk voor de aanleg van stoepen, straten en tuinen. Meestal werk je als stratenmaker in een groter team waarbij ieder een taak heeft om te verrichten. 

Soorten bestrating

De bestrating die wordt aangelegd kunnen bakstenen, keien, natuurstenen, klinkers en tegels zijn. Houdt er rekening mee dat je te maken krijgt met zware soort bestrating waar je soms machines voor nodig hebt om te verplaatsen. Er wordt van jou verwacht dat je verstand hebt van de soorten bestrating, omdat je ook te maken krijgt met de klant en kwaliteit van producten. 

Materiaal en materieel

Het materiaal dat je als stratenmaker nodig hebt zijn onder andere: rubberen hamer, beitel, schep, moker, trilplaat en waterpas. Wanneer je voor een werkgever werkt, krijg je dit materiaal vanuit het bedrijf. Zoals we al zeiden krijg je ook te maken met zwaarder werk als stratenmaker. Hierbij kan het voorkomen dat je met machines moet kunnen werken. Je kunt hiervoor de opleiding machinist doen van Infravak. Zij leiden jou op tot volwaardig machinist, zodat je meteen als stratenmaker aan de gang kan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *