Hier moet je op letten bij het kiezen van raamdecoratie

Hier moet je op letten bij het kiezen van raamdecoratie

22 maart 2021 0 Door Redactie

Het uitzoeken van nieuwe raamdecoratie kan enorm lastig zijn. Want de keuze is enorm: van jaloezieën en rolgordijnen tot plisségordijnen en lamellen! Wat je kiest, hangt af van je smaak en interieur. Vind je het lastig om een beslissing te maken? De experts van Plisségordijnenshop.com helpen jou graag.

Stap 1: Breng in kaart wat je wilt

Het is belangrijk om goed na te denken over jouw wensen. Want, welke functie moet de raamdecoratie hebben? Wil je dat de raamdecoratie verduisterd of juist licht doorlaat? Daarnaast is het goed om na te denken over privacy. De ene soort raamdecoratie geeft jou meer privacy dan het andere soort.

Stap 2: Waar moet het hangen?

Het volgende belangrijke punt is de installatie. Vooraf is het belangrijk om te kijken welk type kozijn jij hebt. Wanneer je houten kozijnen hebt, kun je hier makkelijker in boren dan in kunststof of aluminium kozijnen. Komt de raamdecoratie te hangen in of voor het kozijn? Ook hier geldt: laat je informeren door een expert als je er niet uit komt.

Stap 3: Wat voor raam heb je ? 

Schrijf per ruimte op welke ramen er aanwezig zijn. Er zijn veel soorten ramen, dus elk type raam heeft zijn eigen afmetingen. Maak foto’s of tekeningen van de huidige situatie. 

Stap 4: Houd rekening met de kosten

Tot slot willen wij je voorbereiden op de kosten. Zonwering of raamdecoratie kan prijzig zijn, dus het is goed om dit mee te nemen in je begroting. Je kunt bijvoorbeeld een prijsindicatie maken op de website. Vul je afmetingen en voorkeuren in: zo weet je ongeveer wat de kosten zullen zijn.

Bekijk ook: 

top down gordijnen

honingraat plisse verduisterend