Hoe bindt en behoudt je technisch personeel? 

Hoe bindt en behoudt je technisch personeel? 

14 januari 2021 0 Door Redactie

Al jarenlang hoor je erover, een tekort aan technisch personeel. Het werven en behouden van personeel is een grote uitdaging in de technische branche. De aankomende jaren wordt dit alleen maar lastiger, omdat er een groeiend tekort aan technici is. Te weinig handen beschikbaar hebben is verre van ideaal. De branche komt onder druk als gevolg van een aantal oorzaken. Ten eerste worden de machines steeds complexer, waardoor hoogopgeleide technici nodig is om dit te bedienen. Ten tweede sluit het huidige onderwijs onvoldoende aan op het bedrijfsleven, waardoor personeel binnen het bedrijf veel tijd kwijt is aan het leren van de vaardigheden. Ten derde speelt de vergrijzing een belangrijke rol. Wil jij weten hoe je technisch personeel binnen je organisatie bindt en behoudt? Wij leggen je in 4 simpele stappen uit wat jij kan doen!

4 stappen om technisch personeel aan je organisatie te binden

De volgende stappen helpen jouw organisatie bij het behouden van goede technici. In deze tijd is het behouden van personeel erg belangrijk. Zorg ervoor dat goed personeel tevreden is over de werkzaamheden en werksfeer. Daarnaast is het nooit verkeerd om hardwerkend personeel zo af en toe te belonen. Laat waardering blijken naar je werknemers! De volgende stappen helpen jou hier een handje bij:

  1. Stimuleer eigen inbreng

Werknemers creëren het beste resultaat wanneer er ruimte is voor eigen inbreng. Door zelfstandigheid te geven aan je werknemers, geef jij ze de kans om maximaal te ontplooien. 

Het maken van fouten tijdens een proces moet niet afgestraft worden maar gezien worden als een leerproces. Uiteindelijk zal dit er namelijk voor zorgen dat er betere methodes worden ontwikkeld en de kennis van de werknemer is verbreed. 

  1. Zorg voor doorgroeimogelijkheden

Technisch personeel hecht veel waarde aan persoonlijke ontwikkeling. Een gebrek aan carrièreperspectief heeft een negatief effect op het behouden van goede technici. Technisch geschoold personeel, vooral jongeren, zijn inhoudelijk gedreven. Zij willen graag weten over de werking van een product en hoe het in elkaar zit. Hoe jij zorgt voor doorgroeimogelijkheden? Hier zijn verschillende manieren voor. Zo kun jij trainingen en opleidingen stimuleren of een persoonlijk ontwikkelingsplan opstellen. Het belangrijkste is dat jij aandacht schenkt aan het carrièreperspectief van jouw werknemers!

  1. Wissel taken en verantwoordelijkheden af

In de technische branche leer je voornamelijk door het doen. Het is extreem leerzaam om taken af te wisselen. Een roulatie in taken zorgt ervoor dat personeel gemotiveerd blijft en inspiratie krijgt van collega’s.  Ook is het erg leerzaam om van collega’s te leren. Een specialist op een bepaald vakgebied kan op zijn eigen wijze kennis en vaardigheden toelichten. Hou jouw medewerkers gemotiveerd en leer van andere collega’s!

  1. De jeugd is de toekomst

Natuurlijk kunnen we de toekomst niet voorspellen en weten we niet hoe de technische branche er over 10 jaar uitziet. Uiteindelijk is de jeugd de toekomst. We kunnen niet hun mening veranderen, wel kunnen we ze kennis laten maken met techniek. Steeds minder kinderen komen met techniek in aanraking en weten daarom helemaal niet wat dit inhoudt. Om techniek leuk te maken, moet een kind er letterlijk mee in aanraking komen. Uw bedrijf kan hieraan bijdragen. Organiseer bijvoorbeeld een opendag voor basisscholen in uw omgeving. Laat kinderen kleine taken uitvoeren en laat ze de wereld van innovatie ontdekken.

Ga aan de slag met je eigen personeel!

Zoals jij nu weet zijn er een aantal stappen die helpen om jouw eigen personeel te binden en behouden. Samen moeten we het tekort aan technisch personeel tegen gaan en dit kan alleen wanneer jij echt zorgt voor je personeel! Laat waardering blijken en laat personeel zich ontwikkelen. Wil je meer diepgang over het behouden en binden van personeel? Vraag om professioneel advies bij een expert in onderhoud. Wij kunnen helpen om een positieve toekomst tegemoet te zien met uw eigen personeel!