Hoe haalt u het meeste uit uw palletwagen?

17 mei 2021 0 Door Redactie

U wilt uw productiviteit verbeteren en uw dagelijkse werkzaamheden vergemakkelijken? Heeft u erover nagedacht om een ​​palletwagen aan te schaffen om u te helpen bij uw werkzaamheden? Vrij populair, dit apparaat is in veel magazijnen te vinden om de handelingen van operators te vergemakkelijken en dagelijkse processen te versnellen.

Maar wat is een palletwagen en hoe kan hij u helpen? Welk model moet u kopen? We zijn van plan al deze vragen in dit artikel te beantwoorden om u te helpen beslissen welke het nuttigst is voor uw activiteiten.

Wat is een pallettruck?

Laten we eerst eens kijken wat een pallettruck is. Het is een van de meest basale soorten vorkheftrucks en wordt in magazijnen gebruikt om zware en lichte lasten te vervoeren en te heffen. Het is een verrijdbare trolley met twee of drie vorken die handmatig bediend kunnen worden of aangedreven kunnen worden en die meerdere pallets tegelijk kan verplaatsen. Zijn missie is om het transport voor operators gemakkelijker te maken, zodat ze toegang hebben tot nauwe ruimtes, lange afstanden kunnen afleggen en zware pallets kunnen vervoeren.

Hoe kan het u helpen?

Pallettrucks worden meestal gebruikt om vrachtwagens te laden en te lossen, maar kunnen ook nuttig zijn voor het orderverzamelen. Als u meerdere pallets heeft die u moet verplaatsen, voor korte of lange afstanden, is het gebruik van een pallettruck de meest effectieve oplossing, omdat u hiermee veel tijd kunt besparen. De pallettruck zal uw werkzaamheden aanzienlijk vergemakkelijken, vooral het elektrische model, omdat u hiermee lange afstanden kunt afleggen met zware pallets. Zo kunt u uw productiviteit aanzienlijk verhogen.

Welk model te kiezen?

Afhankelijk van de behoeften van uw faciliteit, kunt u kiezen voor verschillende soorten pallettrucks. In feite zijn er verschillende modellen beschikbaar, elk met verschillende kenmerken. U moet dus bedenken onder welke omstandigheden, waar en hoe u uw pallettruck wilt gebruiken. Gebruik je het voor binnen- of buitenactiviteiten? Welke afstanden moet hij afleggen? Hoe hoog wilt u dat hij je pallets opheft? Hoe zwaar zullen ze zijn? Met al deze factoren moet rekening worden gehouden om de grootte en de kenmerken van uw pallettruck te kennen. Misschien wilt u ook enkele accessoires toevoegen om uw pallettruck aan uw verschillende activiteiten aan te passen.