Hoe maak je een kast in een ronde vormen?

Hoe maak je een kast in een ronde vormen?

31 augustus 2021 0 Door Redactie

Een kast in een ronde vorm maken is niet makkelijk. Je kunt dit namelijk met veel materialen niet doen. Hiervoor moet je dus een apart materiaal hebben. Dit materiaal moet gebogen kunnen worden in iedere vorm die er is. Als je dit artikel verder leest, weet je precies wat je daarvoor kunt gebruiken.

Waarvan worden wandkasten gemaakt?

Ronde kasten worden vaak gemaakt van buig MDF. Buig MDF heb je in een aantal verschillende soorten. Je hebt ze speciaal voor buiten, maar ook voor binnen. Degene die binnen worden gebruikt kunnen niet buiten staan, omdat ze anders te veel water opnemen.

Wat voor verschillende soorten MDF zijn er?

Er zijn best veel verschillende soorten MDF. Je hebt vochtwerend, brandvertragend en ecologisch MDF. Deze drie verschillende soorten hebben allemaal een andere werking. Ze worden dus ook niet allemaal van precies dezelfde materialen gemaakt. Bij vochtwerend MDF zit hars om houtvezels om het met elkaar te verbinden. Ook wordt MDF van gebruikt voor allerlei verschillende soorten plinten. Brandvertragend MDF zorgt ervoor dat de vlammen en rook verspreiding wordt gestopt. Brandvertragend MDF heeft een hoog persingspercentage. Brandvertragend MDF is niet vochtwerend, maar je kunt het prima combineren met een houten of laminaat vloer.

 Wat is Ecologisch MDF?

Ecologisch MDF is een stuk beter voor het milieu en een stuk goedkoper. Dit komt doordat er veel minder handelingen aan worden gedaan. Ecologisch MDF wordt meestal verkocht zonder kleurstof, dit is namelijk veel beter voor het milieu. Hierom is deze vorm van MDF ook ontwikkeld. Ze willen namelijk MDF creëren wat minder schadelijk is.

Voordelen van MDF

Er zijn veel verschillende soorten MDF. De verschillende soorten MDF zijn allemaal geschikt voor een ander doel. De verschillende soorten MDF zijn niet allemaal gemaakt van hetzelfde materiaal. Dit komt doordat ze allemaal een andere functie hebben. MDF wordt veel gebruikt in de meubel en woon industrie. Veel meubels met een aparte vorm zijn van dit materiaal gemaakt. Er zitten verschillende voordelen aan MDF. 

Een aantal van deze voordelen zijn, goed bewerkbaar, zet niet uit en krimpt niet, heeft een grote buigsterkte, er kunnen makkelijk schroeven of spijkers in aangebracht worden en het heeft een hoge slijtvastheid.  Door al deze voordelen is het materiaal geschikt voor veel verschillende doeleinden. Je kunt het eigenlijk overal goed voor gebruiken, omdat het zo’n makkelijk materiaal is. Zorg er wel voor dat je de juiste MDF koopt en laat je eerst voorlichten. Als jij een meubel wilt maken en je koopt brandvertragend MDF schiet het natuurlijk niet op.