23 januari 2022

Hoe werkt het ontruimen van een woning?

2 min read

Zit je met een overvolle woning waar van alles en nog wat aan moet gebeuren en je door de bomen het bos niet meer ziet? Of is er misschien iemand van je dierbaren of kennissen overleden? Of gaat het om het beschermen van je eigendom? Dan kan een professional helpen, ontruiming de zwart is hier eentje van. Met jarenlange ervaring, opgeleid personeel en de hulp van de geschikte hulpmiddelen kunnen de meeste “problemen” al verholpen worden binnen een dag. Toch is het fijn om te weten hoe nou precies zo’n ontruiming werkt. 

Het zoeken van de juiste regio

De eerste stap voor het process van ontruiming begint bij het kijken naar de juiste regio. In welke regio zal de ontruiming moeten plaatsvinden? Voor woningontruiming Utrecht zijn er vaak andere procedure stappen dan in een andere regio. Gelukkig is het bij de zwart ontzettend makkelijk om hier doorheen te lopen. Het is mogelijk om een vrijblijvende offerte aan te vragen. Zo kan een regiomanager langskomen bij de woning om een inventaris te maken van de hoeveelheid werk die nodig zal zijn en wat dit zal gaan kosten. Daarna wordt een duidelijk plan opgesteld voor het ontruimen van de woning. Vervolgens na akkoord van het plan kan dit worden uitgevoerd. Zo hoef je nergens meer over na te denken en worden ook alle bijzaken uit handen genomen. 

Ontruimen als verhuurder

Als verhuurder heb je jammer genoeg wel eens te maken met een ontruiming. Voor een ontruiming waar je te maken hebt met huurders zijn er echter meer regels en wetten waar je op moet letten. Zorg ervoor dat je voordat je een woning ontruimingsprocedure aangaat op de hoogte bent van deze regels, zo voorkom je dat je aan je huurder een schadevergoeding moet betalen. Dit zijn kosten die ontzettend zonde zijn, zeker wanneer je dit kunt voorkomen. 

Wanneer mag je overgaan tot ontruiming als je te maken hebt met huurders?

Als je wilt dat je huurder zijn of haar woning verlaat dan dien je eerst de huurovereenkomst op te zeggen. Dit kun je doen door middel van een aangetekende brief. Mocht je huurder niet akkoord gaan met de opzegging, dan zal je juridische stappen moeten ondernemen en naar een rechter moeten gaan om deze overeenkomst te beëindigen. Daarnaast zal je ook nog aan de rechter toestemming moeten vragen voor het laten ontruimen van de woning. Mocht de rechter akkoord gaan met je verzoek dan bepaalt hij ook wanneer je huurder moet vertrekken uit de woning. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *