Hollandhoisting.nl maakt zwaar tilwerk licht

Hollandhoisting.nl maakt zwaar tilwerk licht

21 mei 2021 0 Door Redactie

Ben je op zoek naar hulpmiddelen die het zware til- en hefwerk lichter maken? Dan ben je bij hollandhoisting.nl aan het goede adres. Hollandhoisting.nl is de specialist in alles wat te maken heeft met zware til- en hijswerkzaamheden. In deze blog zetten we een aantal producten in het zonnetje.

Luchttakel

Wanneer je zwaar hef- en tilwerk moet uitvoeren in situaties waarbij geen vonken mogen ontstaan wegens brandgevaar, is de luchttakel een uitstekende keuze. Doordat er geen constante stroom van elektriciteit te pas komt aan luchttakels, kun je ze zelfs gebruiken in explosiegevoelige situaties. Daarnaast hebben stof, vochtigheid en extreme temperaturen (van -20 tot + 70 graden Celsius) geen invloed op de luchttakel. De werklast van de luchttakel kan variƫren van 125 kg tot 100 ton.

Rateltakel

De rateltakel is vergelijkbaar met de kettingtakel, maar in plaats van dat je een ketting gebruikt om jouw kracht te vergroten om de last op te tillen, wordt er gebruik gemaakt van een ratel, een hefboom, die jouw kracht vergroot en verplaatst om het zware voorwerp te heffen. De werklast van de rateltakel ligt tussen de 250 kg en 9 ton.

Balkenklem

De balkenklem, kortweg balkklem, is een hulpmiddel dat wordt gebruikt als tijdelijk verankeringspunt bij hef- en hijswerkzaamheden. De balkklem is een veelzijdig hulpmiddel dat makkelijk en snel te monteren is op verschillende soorten balken. De werklast van de bij hollandhoisting.nl verkrijgbare balkenklem ligt tussen de 1 en 5 ton.

Dommekracht

De dommekracht wordt vaak vergeleken met de krik. Bij beide hulpmiddelen kun je door middel van domme kracht (pure fysieke inspanning), een voorwerp liften. Dommekrachten zijn voorzien van een terugloopbeveiliging, veilig in gebruik en kunnen een werklast hebben tussen de 2,5 en 20 ton.

RUD Aanslagmiddelen

RUD aanslagmiddelen zijn allerlei kleine hulpmiddelen die gebruikt kunnen worden bij diverse hef- en hijswerkzaamheden. Zo zijn er onder andere diverse links, haken, oogbouten en -moeren en hijsogen verkrijgbaar. De werklast van deze hulpmiddelen kan varieren tussen de 100 kg tot wel 63 ton.

Bekende merken

Hollandhoisting.nl heeft diverse bekende merken in huis, zodat je altijd weet dat je kwaliteit in huis haalt. Enkele van deze merken zijn Masterlift, Kito, RUD, J.D.Neuhaus en Black Bear.

Nieuwsgierig geworden naar een van bovenstaande hef- en hijshulpmiddelen of wil je meer informatie over het een en ander? Schroom dan niet om een bezoekje te brengen aan https://hollandhoisting.nl/