Houd de grond in jouw tuin gezond

Houd de grond in jouw tuin gezond

12 juli 2021 0 Door Redactie

Eindelijk kunnen we met z’n allen massaal weer van het mooie weer genieten. Hierdoor nodigen we veel mensen uit bij ons thuis, zodat er met vrienden of familie gezellig gebarbecued kan worden. Of gewoon om een drankje te drinken terwijl er in de tuin gezond wordt. Ook om even wat tijd voor jezelf te nemen in bijvoorbeeld het weekend is de tuin een zeer geschikte plek. Zo kan je met een heerlijk koel drankje genieten van een goed boek. Daarnaast kiezen steeds meer huishoudens ervoor om meer groen in de tuin terug te laten komen. Wanneer er groen om jouw huis heen ligt kan dit ook nog eens positieve gevolgen hebben voor de mentale gezondheid. Hoewel groen in en om het huis goed is, zal het ook iets meer aandacht nodig hebben dan bijvoorbeeld de tegels in de tuin. Daarvoor zijn er gelukkig meerdere producten en methodes ontworpen die ervoor zullen zorgen dat ook het groene deel van jouw tuin gezond zal kunnen blijven. 

 

Kalk

Eén van de manieren die hierbij goed kan helpen is kalk. Wanneer je het woord kalk hoort zal je in eerste instantie niet meteen denken aan het behouden van de tuin. Toch zal dit materiaal een grote bijdrage kunnen leveren aan de kwaliteit en het behoud van de grond in de tuin. Het is belangrijk voor de grond dat zich niet te veel zure zaken in de grond bevinden. Hierdoor zullen planten en bijvoorbeeld gras niet goed kunnen groeien, waardoor de tuin en de grond niet mooi zal blijven. Kalk kan erbij helpen om de zuren in de grond te neutraliseren. De pH-waarde zal door het gebruik van kalk hoger worden, waardoor de verkleuringen van gras en de groei van mos tegengegaan zal worden. 

 

Emelten

Een andere manier om goed voor de grond in de tuin te zorgen is emelten bestrijden. Emelten zijn soorten insecten die maar wat graag het groen van de grond eten. Wanneer er bijvoorbeeld veel kale plekken in de tuin ontstaan, is de kans zeer groot dat je te maken hebt met emelten in jouw tuin. Deze larven zullen werkelijk vervelende schade kunnen aanrichten aan de grond, waardoor je deze insecten niet in jouw grond wil hebben. Aaltjes kunnen in de grond geplaatst worden om de emelten te bestrijden. Deze aaltjes richten zich agressief op de emelten en niets anders in de grond. Hierdoor zullen de emelten verdwijnen, maar toch zal de rest van de grond niet aangetast kunnen worden.