8 december 2021

Ideale balkonhekken vindt u online

2 min read

We kennen ze allemaal wel. De hekken of relingen die om balkons zitten. We lopen er dagelijks bijna achteloos langs.

Maar waar dienen deze hekken en relingen nu eigenlijk voor? Balkonhekken zijn er in de eerste plaats omheen gezet voor de veiligheid. Als je in een flat woont op vijf hoog en je hebt een balkon, dan wil je natuurlijk niet dat je daar af valt. Of wat te denken als je bezoek hebt waarmee je even lekker buiten zit op het balkon. Stel dat daar ook nog kinderen bij zitten die aan het stoeien zijn en daar valt er een van van het balkon af.

Ten tweede kunnen balkonhekken of relingen dienen voor een mooie afwerking. Ze kunnen heel sierlijk zijn en echt iets toevoegen aan de vormgeving van het geheel.

Waar te koop?

Ben je op zoek naar een balkonhek? Kijk dan eens online naar de website van De Balkonhekken Fabriek. Hier vindt je veel mogelijkheden op het gebied van deze hekken.

Verschillende varianten

Deze partij heeft hekken en relingen in elk denkbare vorm. Zou hebben ze varianten met verticale spijlen. Deze variant heeft dus ook weer het aspect van de veiligheid in zich. De spijlen zitten dermate dicht op elkaar dat er niet iemand tussendoor kan schieten en naar beneden valt. Ook geen kinderen.

Tegelijkertijd is deze variant niet geheel dicht waardoor je er toch nog doorheen kunt kijken.

De tegenhanger is een balkonhek die wel helemaal dicht is. Dit kan bijvoorbeeld een variant zijn die is opgemetseld uit stenen.

Wil je een helemaal glazen hek waar je dus goed doorheen kunt kijken? Dat kan ook. Deze zijn ook verkrijgbaar. Het glas wat hiervoor wordt gebruikt is extra bestendig zodat het tegen een stootje kan. Het moet natuurlijk niet zo zijn dat als je er tegenaan leunt, deze dan afknapt en je alsnog naar beneden valt.

Ook in hoogte zijn er vele opties qua balkonhekken. Wil je aan laag balkonhek. Geen probleem. Wil je juist een extra hoog hek? Dat kan ook. Dit laatste vind je misschien prettig om de wind wat meer tegen te houden.

Balkonhekken zijn er in elk materiaal en in elke vorm die je maar wilt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *