8 december 2021

Innovatieve HPL zorgen voor duurzame onderhoudsarme nieuwbouwprojecten

2 min read
HPL plaat

HPL plaat is een afkorting van High Pressure Laminate plaat. HPL platen worden veel ingezet voor geveltoepassingen en staan bekend om hun duurzame karakter en geringe behoefte aan onderhoud. Deze unieke eigenschappen komen voort uit het productieproces van HPL platen. HPL platen bestaan uit cellulose en phenolhars en worden door verhitting en hoge druk geproduceerd. Hierdoor ontstaat er een extreem compacte plaat die bovendien erg hard en stijf is. Vaak wordt de plaat dan nog afgewerkt met een UV-beschermende en gekleurde toplaag. Door de compactheid van de plaat kan vuil moeilijk aanhechten en hoeven de platen veel minder vaak te worden gereinigd ten opzichte van andere gevelpanelen. Dit gecombineerd met de UV-beschermende toplaag zorgt ervoor dat de HPL platen lang meegaan.

HPL platen laten zich goed bewerken

Ten behoeve van de uitvoering van bouwprojecten is het een voordeel dat HPL plaat eenvoudig en op veel verschillende manieren te bewerken is. Zo kun je HPL plaat uitstekend zagen, frezen en boren. Daarnaast behoren schroeven, verlijmen en schilderen ook tot de mogelijkheden. Deze werkzaamheden zijn allen rechtstreeks en eenvoudig op de bouwplaats uit te voeren. Dit maakt HPL plaat tot een gewild en veel gebruikt bouwproduct.

Voor iedere bouwuitdaging een HPL oplossing

HPL platen zijn te verkrijgen in een uitgebreide range van kleuren, formaten, diktes, structuren en merken. Naast het welbekende merk Trespa® komt HPL plaat in nog veel andere merken voor. Voorbeelden van deze merken zijn: Kronoart®, Resoplan, Vikulit, Vikures Plus en Massieve reclameplaat. Door de unieke eigenschappen van HPL plaat in combinatie met de grote beschikbaarheid kent deze kunststof plaat veel toepassingsgebieden in de bouw, zoals boeiboorden, dakkapellen, gevelbekleding voor geventileerde gevels en balkons.

Op de website vinkkunststoffen.nl wordt een compleet overzicht van de HPL producten getoond. HPL platen worden door Vink uit voorraad geleverd. Door het uitgebreide Vink vrachtwagenpark bent u verzekerd van een snelle en adequate levering, rechtstreeks bij u op de bouwplaats.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *