Je huis verkopen: waar begin je?

Je huis verkopen: waar begin je?

22 februari 2021 0 Door Redactie

Dagelijks zijn er in Nederland erg veel mensen die besluiten om te verhuizen. Wanneer je toe bent aan een verhuizing dien je erg veel zaken te regelen. Zo zal je een nieuwe woning moeten vinden die aan jouw eisen voldoet, maar daarnaast ook de huidige woning moeten verkopen. Het vinden van een nieuwe woning wilt meestal goed lukken, maar het verkopen van je huidige woning is een lastiger karwei. In dit artikel worden er tips gegegeven over hoe jij je woning sneller kunt verkopen.

Doe kleine investeringen

Als je jouw woning wilt verkopen is het slim om kleine investeirngen te doen. Zo doe je er bijvoorbeeld goed aan om je muren te verven. Kies voor een kleur die zowel veilig als in trend is. Door je muren een andere kleur te geven, bereik je al snel een grotere doelgroep. 

Naast het verven van de muren zijn er ook andere kleine investeringen die je kunt doen. Zo kun je er bij een relatief kale inrichting ervoor kiezen om accessoires in de woning toe te voegen. Door de juiste accessoires toe te voegen creëer je meer een geheel en is de kans dat je jouw woning verkoopt groter. 

Grote maar veilige invessteringen

Naast kleine investeringen kun je er ook voor kiezen om grote investeringen te doen. Echter, wanneer je hiervoor kiest is het wel van belang dat je investeert in het juiste. Kies voor het vervangen van de dakpannen in plaats van het renoveren van de badkamer. Dit omdat de badkamer erg smaak afhankelijk is en het lastig is om daar op de juiste manier in te investeren. Naast het dak kun je er ook voor kiezen om een uitbouw te laten plaatsvinden. Een uitbouw zorgt namelijk voor een waardevermeerdering van de woning. 

Verkoop via de juiste kanalen

Wanneer je snel van je woning af wilt zijn is het van belang dat je gebruik maakt van de juiste kanalen. In de meeste gevallen doe je er dan ook goed aan om een makelaar Amsterdam in te schakelen. Zo weet een makelaar in Amsterdam wat er speelt in de omgeving en is de kans groter dat jij je woning op korte termijn verkoopt. De kosten makelaar vallen relatief gezien mee en in de meeste gevallen verdiend een makelaar zichzelf terug door goed te onderhandelen. Het is daarom een goede zet om in zee te gaan met een makelaar.

Hoe vind je een goede makelaar?

Als je de verkoop van jouw woning wilt regelen met behulp van een makelaar, is het allereerst van belang om de juiste makelaar te vinden. Het vinden van een goede makelaar is alles behalve eenvoudig. Zo zijn er erg veel zaken die een essentiële rol hierin spelen. Maak voor jezelf een lijstje waaraan de makelaar moet voldoen. Plan vervolgens bij verschillende makelaars een gesprek in en kijk welke het meest overeenkom met jouw wensenlijst. Wees hierbij kritisch en voorkom dat je met de verkeerde partij in zee gaat. Probeer zo min mogelijk vanuit je gevoel te handelen en kijk vooral naar de mogelijkheden.