8 december 2021

Je trap vernieuwen? Dit zijn de nieuwste trends

3 min read
Dunpleister

In de meeste huizen in Nederland is de trap één van de eerste dingen die je aantreft als je een huis binnenloopt. Meestal is de trap te vinden bij de voordeur. Om die reden kan je het belangrijk vinden om een mooie trap te hebben. Het wordt dan tijd voor een goede traprenovatie, maar wat zijn eigenlijk de trends op het gebied van trappen? Voor het antwoord op die vraag kan je het beste blijven lezen.

Mooi licht 

Verlichting wordt steeds populairder. Dit heeft te maken met de opkomst van slimme verlichting. Met slimme verlichting kan je namelijk zorgen voor een hele aangename sfeer. Tegenwoordig worden er ledstrips bij de trap geplakt. Dit ziet er hartstikke hip uit. Naast het feit dat het er leuk uitziet, is het ook handig. Door de verlichting zie je precies waar je moet lopen. Gebruik je ook nog eens slimme verlichting? Dan kan je het gewoon via een applicatie op je telefoon en vanuit bed uitzetten.

Veel hout

Een andere trend op het gebied van trappen, is hout. Hout komt steeds vaker terug in het interieur van mensen. En zo ook bij een trap. Het voordeel van hout is dat er veel keuzes zijn. Er zijn namelijk verschillende soorten houtsoorten waar je uit kan kiezen. Houd je niet zo van eikenhout? Dan is misschien beukenhout wel geschikt in je woning. Er zijn overigens ook allerlei kleuren. Dat betekent dat je vast en zeker iets kan vinden dat op je wensen aansluit. Wat kost een trap bekleden? Dat hangt onder andere af van de vraag of je de oude bekleding laat verwijderen. Je kan dit namelijk ook zelf doen en daarmee geld besparen.

Paar tips

Voordat je aan de traprenovatie begint, is het handig om een plan op te stellen. Neem in je plan op of je van plan bent om zelf de traprenovatie uit te voeren om juist iemand in te schakelen. Nadat je dit hebt gedaan, is het tijd om te bedenken hoe het eindresultaat eruit moet zien. Je kan inspiratie halen uit de trends of helemaal zelf bepalen hoe het eruit moet zien. Houd vooral rekening met de stijl van je huis. Het zou mooi zijn als de trap past bij de rest van je huis. Vraag desnoods om advies bij mensen in je omgeving. Misschien heeft iemand een heel leuk idee voor de traprenovatie die je dan kan gebruiken.

Fijne hulp

Om een traprenovatie lekker soepel te laten verlopen, kan je het beste een vakman inschakelen. Veel mensen hebben namelijk geen tijd om de traprenovatie zelf te doen. In dat geval is het heerlijk als een ervaren vakman de traprenovatie kan uitvoeren. Wat kost een traprenovatie? De kosten worden vaak berekend op basis van de soort trap. Hoe meer er gedaan moet worden aan de trap, hoe hoger de kosten worden. Vraag om die reden vooral offertes aan bij meerdere vakmannen. Je kan de aangeboden offertes dan goed met elkaar vergelijken om te bepalen welke vakman het beste past binnen het budget. Een budget vaststellen kan enorm helpen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *