Jumboblok beton als wegblokkades

Jumboblok beton als wegblokkades

11 februari 2021 0 Door Redactie

Jumboblokken van beton worden tegenwoordig steeds vaker gebruikt. Het voordeel aan jumboblokken is het feit dat ze voor veel verschillende dingen gebruikt kunnen worden. Ze hoeven niet alleen gebruikt te worden voor een bepaald ding. Dit maakt ze dan ook heel erg populair. 

Waarvoor kun je een jumboblok gebruiken?

Betonnen jumboblokken worden tegenwoordig heel erg veel gebruikt om te voorkomen dat iemand zomaar ergens parkeert waar dit niet hoort. Door deze grote betonnen stenen kun je niet zomaar naar binnen rijden. Hiermee zal iemand zijn of haar auto beschadigen. Dit is dan ook de reden dat dit vaak wordt ingezet.

De jumboblokken worden vaak gebruikt om het fietspad eigenlijk te beschermen. Op het moment dat ergens een fietspad is waar een auto niet naar binnen mag, helpt het om er dit soort blokken neer te zetten. Fietsers kunnen er makkelijk tussendoor of makkelijk omheen. Een auto zal er nooit langs kunnen op die manier. Zo kunnen de fietsers veilig op een fietspad rijden zonder een gevaar van auto’s. 

Daarnaast wordt het ook wel eens gebruikt als afbakening van bijvoorbeeld een bouwplaats of een antiramkraak. Helaas zijn dit soort dingen in deze tijd nodig. Het is dan ook maar goed dat we jumboblokken hebben van beton die dit soort dingen tegen kunnen gaan.

Verschillende kleuren

Veel mensen denken dat er maar een soort jumboblok bestaat. Dit komt door het feit dat jumboblokken stukken beton zijn, terwijl andere producten wel nodig zijn om een andere variant van te hebben. Bij jumboblokken is dit ook het geval. Zo zijn er jumboblokken in een grijze kleur, maar je kunt ook jumboblokken kopen in een felgele kleur. Op die manier vallen ze nog veel meer op en kun je voorkomen dat iemand er s ’avonds tegen aan zal gaan rijden. Dit komt in het donker nog wel eens voor.

Daarnaast zijn er ook jumboblokken dit gaatjes aan de onderkant hebben. Op die manier kunnen ze bijvoorbeeld makkelijker verplaatst worden. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn als het wordt gebruikt als afbakening van een bouwproject. Het wordt ook wel eens gebruikt bij scholen in de straat.