3 manieren om na de verbouwing snel schoon te maken

3 manieren om na de verbouwing snel schoon te maken

28 december 2020 0 Door Redactie

Tijdens een verbouwing komen er allemaal dingen kijken die je nog nooit hebt meegemaakt. Of je nu helpt bij een vriend, of het gaat om jouw eigen huis dat wordt verbouwd, er is altijd wel iets waardoor de stresslevels omhoog schieten en het opruimen van de rommel aan het eind van de dag vergeten wordt. Deze nalatigheid kan erin resulteren dat je aan het eind van het project een grote hoeveelheid rommel op te ruimen hebt.

In dit blog vertellen we je meer over hoe je met deze rommel-stress kunt omgaan en hoe je gemakkelijk de woning schoon- en gereedmaakt voor bewoning. Benieuwd hoe? Lees dan snel verder!

Plaats kunststof kozijnen in plaats van houten

Dit is wellicht één van de beste manieren om de ramen gemakkelijk schoon te maken en ze ook lang schoon te houden. Het voordeel van kunststof kozijnen is namelijk dat er geen vuil ín gaat zitten. Bij houten kozijnen wil je nog wel eens zien dat het vuil echt in de groeven van het kozijn hecht, maar bij kunststof kozijnen is dit niet het geval. Je haalt er gemakkelijk een doekje met wat warm water en een stevig schoonmaakmiddel overheen en je bent helemaal klaar!

Maar, dit is natuurlijk wel iets wat al vroeg bij de verbouwing besloten moet worden. Denk daarom goed na over wat je belangrijker vind: gemakkelijk in onderhoud en langere levensduur, of meer onderhoud en relatief kortere levensduur?

Leg doeken en folie over de plekken die al af zijn

En als er toch iets op een schoon en nieuw stuk van de woning komt, haal het dan zo snel als mogelijk weg. Gips is bijvoorbeeld vrij lastig te verwijderen op het oment dat het is opgedroogd, maar zodra het nog nat is kan j het gemakkelijk wegvegen met je vinger of een schoonmaakdoek.

Zeker als je nog gaat schuren dan is het verstandig om over bepaalde oppervlakten een laag folie neer te leggen zodat het oppervlak niet helemaal verstoft. Het wil nog wel eens voorkomen dat er nog een vloer geschuurd moet worden bij de net geplaatste schuifpui in dezelfde kamer. Om te voorkomen dat je deze weer helemaal moet afnemen, is het wijsheid om hier eerst een laag folie over aan te brengen voordat de schuur werkzaamheden beginnen.

Huur een bouwcontainer of andere grote afvalbak

Het ergste wat er kan gebeuren is dat je er tijdens het opruimen achter komt dat er écht heel veel afval overal ligt en dat je dit vervolgens niet kwijt kunt. Om jezelf hierop voor te bereiden kan je van te voren alvast een bouwcontainer huren.