Legeringen van titanium

Legeringen van titanium

12 april 2021 0 Door Redactie

Er zijn verschillende legeringen verkrijgbaar bij titanium, met een bepaalde grade wordt dit vaak aangegeven. Titanium Grade 5 is de meest gevraagde soort legering, deze heeft namelijk bijzondere eigenschappen. Zuiver titanium voor de verkoop wordt aangeduid met grade 1 t/m 4, grade 5 is vele malen sterker dan de andere legeringen. De thermische eigenschappen en de stijfheid is wel gelijk, echter is grade 5 veel sterker. Ander voordeel is dat deze legering ook met warmte is te behandelen, dit is bij de andere soorten niet mogelijk. Heb je buiten de standaard maten een titanium op maat nodig neem dan contact op met mathro-metals.nl

Speciale code

Met een speciale code wordt Titanium Grade 5 ook wel aangeduid, TiAl6V4 lijkt niets te betekenen maar het geeft wel degelijk iets aan. Met deze code wordt de samenstelling aangegeven van Grade 5 titanium, de beginletters Ti staan namelijk voor titanium. Aluminium wat ook in de legering zit wordt aangeduid met de letters Al, 6% is het percentage aluminium wat erin is verwerkt. 0,25% ijzer is er verwerkt en 2% zuurstof. Alles bij elkaar gevoegd heb je een speciale legering met zeer specifieke eigenschappen, het is licht in gewicht, zeer stevig en corrosiebestendig. In de luchtvaart en de auto industrie is Grade 5 een veel gebruikt materiaal. 

Titanium op maat

Kies voor de kracht van Grade 5

Ben je op zoek naar een zeer sterk materiaal met unieke eigenschappen dan is Titanium Grade 5 zeker aan te raden, je profiteert van het lichte gewicht en andere eigenschappen zoals corrosiebestendigheid. Ook dat het materiaal bestand is tegen zuren is een handige eigenschap voor de vliegtuig en auto industrie. Bij matrho-metals.nl kun je voor zowel titanium als andere metalen terecht, wil je speciaal advies welk metaal je nodig hebt dan kun je dit krijgen bij een van de specialisten.