Lekker mannelijk dat klussen

Lekker mannelijk dat klussen

21 maart 2021 0 Door Redactie

In een overal, boven op een dak met een ijzertang in de hand, dat is toch wel een ultiem beeld van mannelijkheid. Klussen is al sinds jaar en dag iets wat in veel huishoudens is weggelegd voor de man. Maar dat hoeft natuurlijk helemaal niet. Ik ken zat mannen met twee linkerhanden die nog geen fotolijstje op kunnen hangen. Maar dat betekent niet dat je het niet kunt leren, en die mogelijkheid tot leren heeft natuurlijk niks meer met mannelijkheid te maken want dat kan iedereen. In deze blog vertel ik je wat je nodig hebt.

Steeds minder kaders

Net zoals er steeds minder kaders zijn wat betreft wie wanneer kan klussen, zijn er ook minder kaders wat betreft het bouwen en sleutelen. Natuurlijk heb je voor een aanbouw aan je huis nog steeds een vergunning nodig, dat is niet verandert. Maar door de huidige wereldsituatie zijn we veel thuis en hebben we meer tijd voor het ontwikkelen van hobby’s en vaardigheden. Dat is klussen geblazen en dat betekent dat er geen grenzen zijn voor de projecten die we kunnen aanpakken.

Een klus voor iedereen

Klussen is natuurlijk een heel breed begrip en heeft heel veel verschillende aspecten. Zo kan het meer je ding zijn om te verven of te repareren terwijl een ander liever een groot project aanpakt en zelf meubels bouwt. Kijk wat bij jou past en kies dan de klus die daarbij hoort. Voor je het weet ben je een pro in jouw handigheid.

Slimme handigheid

En die slimme handigheid die komt natuurlijk alleen maar als je goed oefent. Sommige mensen hebben een affiniteit met een bepaald soort materiaal of gereedschap, die geef je een hamer en dan zetten ze zo de mooiste dingen in elkaar. Maar de meeste mensen moeten toch echt oefenen. En waar kan je dat beter doen dan je eigen huis. Ik raad wel aan om klein te beginnen en projecten altijd af te maken voor je aan het volgende begint. Schakel een professional in voor belangrijke klussen die van grote invloed zijn op het huishouden, anders zit je voor je het weet in een programma als ‘Help, mijn man is klusser’.  En dat willen we natuurlijk niet. Goed materiaal koop je op Boorkopen.nl.

De basis blijft hetzelfde

Goed materiaal is goud waard. Dat hoeft niet altijd het duurste van het duurste te zijn maar het kan wel helpen om goed materiaal te hebben want daar kan je beter op vertrouwen. Daarnaast is niet ieder materiaal geschikt voor iedere klus. Zo heb je bijvoorbeeld dingen als ijzerboren nodig als je in RSV-materiaal gaat boren, dat gaat niet met een gewone metaalboor. Even inlezen dus en dan hup, langs de bouwmarkt. Dan kan jij zo aan de slag!